Κλείνει για εργασίες αναστήλωσης το 2025 το Ηρώδειο

Έτοιμη η βασική μελέτη

Must Read

Αλλάζει όψη το εμβληματικό σημείο στο κέντρο της Αθήνας με καίριες και αναγκαίες παρεμβάσεις που είναι προ των πυλών!

Για την ακρίβεια, παρεμβάσεις συντήρησης και αναστήλωσης του Ηρωδείου που θα φέρουν όπως είναι λογικό το κλείσιμό του για κάποιο χρονικό διάστημα σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού. Οι παρεμβάσεις αποφασίστηκε πως είναι αναγκαίες λόγω καταπόνησης του ρωμαϊκού θεάτρου ώστε όπως τονίζεται «μην υπάρξουν επικινδυνότητες».

Η εκπόνηση των σχετικών μελετών έχει ήδη αρχίσει και μετά την ολοκλήρωσή τους, έως το τέλος του 2025, θα καθοριστεί η αναγκαία διάρκεια διακοπής λειτουργίας του εμβληματικού θεάτρου. Παράλληλα, θα ακολουθήσει και ανάλογη ενημέρωση του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου όπως και των φορέων που πραγματοποιούν παραστάσεις στον ιστορικό χώρο.

Ένα άλλο ζήτημα που ταυτόχρονα αναφέρθηκε είναι η προσβασιμότητα της Ακρόπολης, η οποία αναμένεται να βελτιωθεί με την αποκατάσταση της δυτικής κλίμακας στην περιοχή των Προπυλαίων. Ειδικότερα, το τμήμα της κύριας εισόδου που εκτείνεται από την πύλη Μπελέ θα επανακτήσει το εύρος που είχε από εποχής ρωμαϊκής αρχαιότητας, ενώ στόχος είναι να επιστρέψει στην πρότερη μορφή της και η νότια οδός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This