Τι κι αν μπήκαν ευρωπαίοι εισαγγελείς, τι και αν αποκαλύφθηκαν σημεία και τέρατα, οι επιτήδειοι συνεχίζουν και κάνουν τις δουλειές τους κανονικά, δείχνοντας ότι έχουν μεγάλες πλάτες και κανένας δεν τους ακουμπά.
Παρά τις υποσχέσεις για κάθαρση, φαίνεται ότι όντως οι βαλίτσες έμπαιναν σε ασανσέρ και έφταναν στα ρετιρέ.
Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι το πανηγύρι συνεχίζεται μέσω Ελευσίνας, όπου τα εμπορευματοκιβώτια «αποταμιευόνται», ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για πλαστές εγγυητικές με τα χαρτιά να μην κλείνουν ποτέ.
Χαμένο εκτός από το κράτος και όλοι οι έντιμοι επαγγελματίες που αντί να ανασάνουν έπειτα από την έφοδο Κοβέσι, καταστρέφονται.
Αλήθεια, η διεύθυνση του τελωνείου του Πειραιά, δεν έχει πάρει είδηση «τίποτα»; Ή νομίζουν ότι οι ευρωπαίοι εισαγγελείς ήταν περαστικοί και οι υπαίτιοι θα παραμείνουν στο απυρόβλητο;