Χίος: Εκτάκτως στο νησί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης – Και πέμπτη εστία φωτιάς – Συνεχείς εκκενώσεις

Συνεχόμενα μηνύματα από το 112

Must Read

Δραματική είναι η κατάσταση στη Χίο καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σβήσουν την μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης μεταβαίνει εκτάκτως με ελικόπτερο στη Χίο, καθώς η κατάσταση στο νησί από τις διαδοχικές πυρκαγιές χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο εμπρησμού.


Ο κ. Κεφαλογιάννης θα παρακολουθήσει την κατάσταση από το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, που θα στηθεί στην περιοχή Άγιος Αρτέμιος για τον καλύτερο συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων και την αξιολόγηση της κατάστασης.

Και πέμπτη εστία φωτιάς

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, γύρω στις 10 σήμερα το πρωί εκδηλώθηκε και πέμπτη εστία πυρκαγιάς πολύ μακριά από τις άλλες και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιάσματα στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Η ανάρτηση του κ. Κεφαλογιάννη την Κυριακή για την φωτιά στη Χίο:

Την Κυριακή εκδηλώθηκαν αρχικά το μεσημέρι τρεις εστίες, με μεγαλύτερη στον ‘Αγιο Μακάριο Βροντάδου, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εκδηλώθηκε άλλη μια εστία επίσης, στην περιοχή του Βροντάδου, κοντά στον οικισμό Αγίου Μάρκου.


Για τον λόγο αυτό, βρίσκεται από χτες στη Χίο, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστοικού Σώματος κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, μαζί με στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ, που εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Επίσης, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, αναμένεται και νέα ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Νέο 112

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο εστάλη και νέο μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από οικισμούς που απειλούνται από τις πυρκαγιές.

Το μήνυμα αναφέρει: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αγίου Συκούσης και Δαφνώνας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Αν βρίσκεστε στις περιοχές αυτές απομακρυνθείτε προς την πόλη της Χίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Δεύτερη ημέρα της πυρκαγιάς στο νησί της Χίου, Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025. Στα μέτωπα της φωτιάς επιχείρησαν 190 πυροσβέστες – ανάμεσά τους 11 ομάδες πεζοπόρων – 38 οχήματα και 4 εναέρια μέσα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου από τον Ελληνικό Στρατό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
(ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ/EUROKINISSI)

 

Παράλληλα, στάλθηκε μήνυμα 112 για την περιοχή Λεπτόποδα ώστε οι κάτοικοι να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Δείτε επίσης:

Χίος: Νέο 112 για εκκένωση του Δαφνώνα – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Μαίνεται ο πύρινος εφιάλης στη Χίο: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες – «Βροχή» οι ειδοποιήσεις από το 112 για εκκενώσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τη πραγμα ειναι αυτο , καθε καλοκαιρι τα ιδια , Δεν πιστευω να υπαρχει Ελληνας ,που να βαζει φωτιες και καταστρεφει του κοσμου της περιουσιες . Αυτος πρεπει να ειναι ανωμαλος η ψυχοπαθακιας .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This