Ο Σταμάτης Κόκοτας, οι αγώνες αυτοκινήτου και το όνειρό του που δεν έγινε πραγματικότητα

Must Read

Ο Σταμάτης Κόκοτας που έφυγε από τη ζωή είχε πάθος με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Νέος και διάσημος μετείχε σε αγώνες ράλι. Κάποιους μάλιστα κέρδισε, όπως τον τρίωρο αγώνα στο Τατόι τον Οκτώβριο του 1969.

Εφημερίδα Απογευματινή

Οι εφημερίδες ακόμα και στην πρώτη τους σελίδα τόνισαν τον θρίαμβο του δημοφιλή τραγουδιστή, ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν… λογοπαίγνιο με τις εντυπωσιακές – και τότε – φαβορίτες του.

Εφημερίδα Η Βραδυνή
Εφημερίδα Απογευματινή

Ο μεγάλος ηττημένος εκείνης της μέρας (19 Οκτωβρίου 1969) ήταν ο καλύτερος Έλληνας οδηγός της εποχής, ο εμβληματικός Τζόνι Πεσμτζόγλου που δεν μπορούσε να εξηγήσει την επικράτηση του αντιπάλου του.

Η τελική κατάταξη όμως, παρά τη διαφορετική γνώμη του Πεσματζόγλου έφερε τον Σταμάτη Κόκοτα στην πρώτη θέση.

Ένα χρόνο νωρίτερα είχε φέρει έφερε στην Ελλάδα μια Ford GT 40 για να τρέξει στα ράλι. Τη παρουσίασε με καμάρι στον Σταύρο Ξαρχάκο (αριστερά στην κεντρική φωτογραφία) και στον πρύτανη του ρεπορτάζ αυτοκινήτου Γιώργο Λιβέρη (δεξιά), αλλά δεν ευτύχισε να τρέξει με αυτήν. Τα ανταλλακτικά της ήταν δυσεύρετα στην Ελλάδα.

Κάτι ανάλογο συνέβη με την Lamborghini Miur που του έδωσε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Το αυτοκίνητο ανήκε τυπικά στον Έλληνα κροίσο, αλλά τα κλειδιά τα είχε δώσει ένα βράδυ στον δημοφιλή τραγουδιστή τον οποίο θαύμαζε και παρακολουθούσε τακτικά.

Ο Κόκοτας μπορεί να έβγαζε αρκετά χρήματα, αλλά η συντήρηση ενός αυτοκινήτου που είχε κυκλοφορήσει σε μόλις 338 κόπιες ήταν αβάσταχτη. Τα ανταλλακτικά κόστιζαν πολλά νυχτοκάματα και στους αγώνες χαλάνε πολλά από αυτά. Έτσι έμεινε για δεκαετίες παρκαρισμένη στο γκαράζ του ξενοδοχείου «Χίλτον» μέχρι που βγήκε στο σφυρί το 2011.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This