Η νύχτα που απογείωσε την Ελλάδα!

Must Read

Όσο περνούν τα χρόνια, όσο το μαγικό καλοκαίρι του 2004 μοιάζει μακρινό, τόσο καταλαβαίνουμε το μέγεθος της επιτυχίας στο Euro της Πορτογαλίας.

Τα πρώτα χρόνια όλοι, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι, ακόμα και φίλαθλοι είμαστε… απροετοίμαστοι στον θρίαμβο που ήρθε από το πουθενά.

Άλλοι πανηγύρισαν έξαλλα, άλλοι στάθηκαν στο γεγονός ότι η πρωτιά πήγε σε μια ομάδα που δεν εντυπωσίασε αγωνιστικά. Κάποιοι μίλησαν για τύχη…

Περνώντας τα χρόνια διαπιστώσαμε ότι η «συνταγή Ρεχάγκελ» κέρδιζε έδαφος στις μεγάλες αναμετρήσεις. Οι τεχνικοί των μικρομεσαίων ομάδων προσπαθούσαν να… μιμηθούν την Ελλάδα κι όταν την πλησίαζαν το πανηγύριζαν!

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε προστέθηκαν και τα νέα παιδιά, αυτά που δεν είχαν γεννηθεί εκείνη τη χρονιά κι αυτά που ήταν πολύ μικρά για να έχουν εικόνες της εποχής.

Βέβαια η τεχνολογία έρχεται να αναπληρώσει το κενό προσφέροντας αφειδώς εικόνες από τους αγώνες και την έκρηξη χαράς εκείνων των ημερών. Όμως όσα βίντεο και να δεις στο YouToube, όσα άρθρα και να… γκουγκλάρεις πάντα έρχεται η φράση: «Πολύ θα ήθελα να ζούσα εκείνα τα χρόνια…»

Εκείνα τα χρόνια πέρασαν, αλλά δεν ξεχάστηκαν. Κι είναι δύσκολο να ξεχαστούν. Σπάνια στην Ελλάδα συμβαίνει ένα γεγονός που ενώνει τον κόσμο και τον γεμίζει χαρά. Γιατί από πίκρες άλλο τίποτα…

Απόδειξη της παγκόσμιας εντύπωσης τα ρεπορτάζ των ξένων τηλεοπτικών σταθμών

Τα ελληνικά κανάλια αναπαρήγαγαν τα ρεπορτάζ εκείνα γεμίζοντας με υπερηφάνεια το κοινό τους. Τις μέρες εκείνες το Euro της Πορτογαλίας κυριαρχούσε. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για τα…. μονοθεματικά δελτία.

Κι ενώ το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κατάφερε ούτε πρόσκαιρα να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία, ο Τύπος είδε τις κυκλοφορίες του να ανεβαίνουν σε ύψη δυσθεώρητα. Όσο η Ελλάδα πλησίαζε για τον τελικό οι πρώτες σελίδες και των πολιτικών εφημερίδων θύμιζαν τις αντίστοιχες των αθλητικών.

Οι πίνακες με τις κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων καταγράφουν ιστορικές επιδόσεις. Τον Ιούνιο οι εννιά αθλητικές εφημερίδες που κυκλοφορούσαν πουλούσαν 162.160 φύλλα την ημέρα! Τον Ιούλιο με τον ημιτελικό, τον τελικό και τα… παρεπόμενα εκτοξεύτηκαν στα 204.782, ενώ τον Αύγουστο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα πουλούσαν συνολικά 189.086 φύλλα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία!

Ιούνιος 2004

Ιούλιος 2004

Αύγουστος 2004

Το 2004 ήταν η χρονιά των Ελλήνων. Κι ίσως ήταν η τελευταία φορά που όλοι μαζί χαρήκαμε για κάτι. Για να δούμε πότε θα είναι η επόμενη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This