Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 4ο «Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival», βάζοντας σε ακόμα πιο στέρεες βάσεις την επόμενη διοργάνωση, η οποία αναμένεται ακόμα πιο πλούσια και πολυσυλλεκτική.
- της Πολυξένης Μέγα
Το 4ο «Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival» που στόχο είχε να αναδείξει την τοπική κουζίνα, να ενισχύσει τον γαστροτουρισμό και να καθιερώσει το φεστιβάλ ως σημείο αναφοράς στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου 2025, στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Σε ένα μοναδικό τριήμερο γαστρονομικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο η τοπική ταυτότητα και τα προϊόντα της Κορινθίας.
Κορωνίδα του Φεστιβάλ, η ανακοίνωση της απόκτησης από τον Δήμου Λουτρακίου της πιστοποίησης του τίτλου «Culinary Capital» από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό World Food Travel Association, η οποία καθιστά το Λουτράκι την πρώτη πόλη στην Ελλάδα που λαμβάνει αυτή τη διάκριση.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου, κ. Γιάννης Κόντης, παρέλαβε την πιστοποίηση σε μια συγκινητική τελετή.
Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή εναρκτήρια εκδήλωση εν πλω, στο πλοίο ANNA II, στον διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου, όπου γαστρονομία, μουσική και τοπική κουλτούρα συνδυάστηκαν σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα με DJ και δημιουργική ενέργεια.
Ξεχώρισαν οι μαγειρικές παρουσιάσεις των καταξιωμένων σεφ Τάκη Διαμαντόπουλου από το εστιατόριο Πιπέρι και Κώστα Σακούλη από το εστιατόριο Ρίγανη που δημιούργησαν αυθεντικές συνταγές βασισμένες σε παραδοσιακά προϊόντα της Κορινθίας. Οι bartenders Δημήτρης Αλεξανδρής από το Coralle και Νίκος Λάλος από το Anassa εντυπωσίασαν με κοκτέιλ εμπνευσμένα από τη γευστική παράδοση της Κορινθίας. Το Οινοποιείο ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΑΚΗ πρόσφερε εκλεκτό κρασί.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, τοπικές επιχειρήσεις, παραγωγοί και διακεκριμένοι σεφνσυνεργάστηκαν δημιουργώντας ειδικά μενού με τοπικά προϊόντα, προσφέροντας στους επισκέπτες αυθεντικές γευστικές εμπειρίες.
Στην κορύφωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν στη Λίμνη Βουλιαγμένης Περαχώρας, με φόντο το φυσικό τοπίο και τη φιλοξενία του Ypanema Beach Bar ζωντανές τηλεοπτικές συνδέσεις με συνεντεύξεις με τοπικούς φορείς και ένα εντυπωσιακό live cooking «by the sea» από τον διακεκριμένο σεφ Ιωάννη Στέφη και την ομάδα του Experience Perachora Corinthia, που δημιούργησαν πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική κουζίνα.