Συμφωνία στην ΕΕ για την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης – Όροι και προϋποθέσεις

Must Read

Οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι «27» συμφώνησαν την Παρασκευή στους όρους και τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν τους πολίτες από κάθε αναδυόμενο κίνδυνο στον τομέα της ΑΙ.

H συμφωνία, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επετεὐχθη μετά την υποχώρηση της Γαλλίας. Είχε εκφράσει πολλές επιφυλάξεις αναφορικά με τους ρυθμιστικούς κανόνες για την λειτουργία μοντέλων ΑΙ, όπως το Chat GPT.

Μόλις ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία ο νόμος θα εφαρμοστεί εντός του 2024 και η περίοδος εφαρμογής από τις χώρες μέλη της ΕΕ θα διαρκέσει έως 36 μήνες.

Τα συστήματα ΑΙ (Chatbots) θα διακρίνονται σε 4 κατηγορίες ανάλογα με τον απειλή που ενέχουν για την κοινωνία. Αυτά που θεωρούνται υψηλού κινδύνου θα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες προτού εισέλθουν στην αγορά της ΕΕ και στην συνέχεια, θα είναι υπό την εποπτεία των εθνικών Αρχών με την υποστήριξη του γραφείου Τεχνητής Νοημοσύνης της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This