Από χθες το μεσημέρι και επίσημα πλέον, ο Ισπανός Ρούμπεν Ρέγες, είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης και αυτός που θα στηρίξει το πλάνο αλλαγής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να έρθουν νέοι παίκτες, «φρέσκοι» και έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά, για διάκριση της ομάδας, όπως γράφει η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη».
Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής μετέφερε μια αύρα αισιοδοξίας με τα λόγια του, στη συνέντευξη Τύπου και φάνηκε «διαβασμένος» για τον Άρη, αφού είχε μιλήσει νωρίτερα στην Αθήνα, τόσο με τον μεγαλομέτοχο Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος τον παρουσίασε χθες, όσο και με τον προπονητή, Μαρίνο Ουζουνίδη.
Έλληνες και ξένοι!
Ο Ρέγιες άκουσε για την πρόθεση του Ουζουνίδη να έρθουν και Έλληνες παίκτες στον Άρη, όχι όμως καμιά δεκαριά, αλλά 4-5, για να μπει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα και να αλλάξει κάπως η νοοτροπία, που είναι «ψυχρή» και οι «παλιοί» Κουέστα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, ακόμη και ο Φετφατζίδης, δεν μπορούν να περάσουν στους ξένους.
Ο Ρέγες φυσικά, δεν γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, ούτε τον Γαλανόπουλο, τον Διούδη και τον Γιαννιώτα, που θέλει ο Ουζουνίδης, αλλά μπορεί να φέρει παίκτες από την Ιβηρική και από την Αφρική, οι οποίοι να μπορέσουν να μπουν απευθείας στην ενδεκάδα και να βοηθήσουν τον Άρη στο επόμενο πρωτάθλημα.
Το πλάνο είναι να αποκτηθούν αυτοί οι 4-5 Έλληνες και να έρθουν άλλοι τόσοι ξένοι από το… «πάνω ράφι» ή ταλέντα που να μπορούν να μπουν απευθείας, όπως πχ ο Ντιαντί και ο Ντούντου, που είναι μικρής ηλικίας και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.
Ανανεώσεις
Πολύ σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν για τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο με τον Άρη, αλλά λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν είναι γνωστό εάν θα προχωρήσει η ΠΑΕ σε ανανέωση, αν και οι πληροφορίες από «διαρροή» αναφέρουν ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θέλει κανέναν, εκτός του Σιφουέντες, αν και η δική του περίπτωση είναι δύσκολη, λόγω των απαιτήσεων της ομάδας του, των Ρέιντζερς της Σκωτίας.
Είναι πολύ πιθανό δηλαδή, να δούμε μια εντελώς καινούργια ομάδα, με νέους παίκτες και όχι με… κορεσμένους και μέσα σε αυτούς μπαίνει και ο Βέλεθ, που γύρισε στον Άρη, αλλά οι τραυματισμοί που είχε στη διάρκεια των δυο ετών, δεν του επέτρεψαν να βοηθήσει την ομάδα, όσο θα επιθυμούσε, για να μπορέσει να διεκδικήσει και νέο συμβόλαιο.