«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» – To σπαρταριστό βίντεο της Finos Film

Ο «πατέρας» της παροιμίας είναι ο Σωκράτης

Must Read

Ένα ακόμη ξεκαρδιστικό βίντεο δημοσίευσε η Φίνος Φιλμ με σκηνές από αλησμόνητες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Στις θυμοσοφίες της κινηματογραφικής εταιρείας γίνεται κολάζ για την φράση «Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Η ανάρτηση γράφει

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει ο λαός μας, που δηλώνει την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί για να πραγματοποιηθεί κάτι. Αντίστοιχες εκφράσεις που χρησιμοποιούμε είναι «καιρός ήταν» αλλά και «ποτέ δεν είναι αργά».

Σύμφωνα με τις παραδόσεις, ο «πατέρας» της παροιμίας είναι ο Σωκράτης. Λέγεται ότι ενώ ο φιλόσοφος ήταν σε προχωρημένη πια ηλικία, αποφάσισε να μάθει κιθάρα. Οι φίλοι του τον πείραζαν λέγοντάς του «Γέρων ων κίθαριν μανθάνεις;», το οποίο μεταφράζεται «αν και γέρος μαθαίνεις κιθάρα;».

Ο Σωκράτης τότε απάντησε: «Κάλλιον οψιμαθής ή αμαθής», που σημαίνει «καλύτερα να μάθω κάτι έστω και καθυστερημένα παρά να μείνω αμαθής.»

Δείτε το απολαυστικό βίντεο της Finos Film

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This