Με έναν μοναδικό και συγκινητικό τρόπο επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν μαθητές από σχολείο της Κρήτης για την παραμονή των γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.
Τα παιδιά βρέθηκαν στο Μουσείο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής και κάθισαν οκλαδόν γύρω από τη βάση της Καρυάτιδας που βρίσκεται εκεί, στην οποία τοποθέτησαν μία ελληνική σημαία ενώ τραγούδησαν και το τραγούδι «Τζιβαέρι».
Δείτε επίσης: O Guardian κατατάσσει τη Νέα Σμύρνη στις δέκα καλύτερες γειτονιές της Ευρώπης!
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μαθητές πραγματοποίησαν ένα project ονόματι «Your Thoughts on Greece… for tourists in London», με την αφορμή του οποίου έθεσαν ερωτήσεις στους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων αν συμφωνούν να επιστρέψουν τα Μάρμαρα στην Ελλάδα, με πολλούς να απαντούν θετικά.
«Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το Βρετανικό Μουσείο, αν και δε μας χαροποιεί καθόλου το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σ΄ ενα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τα μάτια μας γέμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο», ήταν τα λόγια της κυρίας Χαριστάκη, ιδιοκτήτριας του κέντρο Ξένων Γλωσσών που οργάνωσε το ταξίδι.
https://youtu.be/pKFD_mL0MtM