Στην πόλη Μελίντ της Γαλικίας παρασκευάστηκε η μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο! Έχει διάμετρο έξι μέτρων και χρησιμοποιήθηκαν 17.000 αυγά, 2 τόνοι πατάτες, 300 λίτρα λάδι και 30 κιλά αλάτι.
Γερανός 75 τόνων χρειάστηκε για να αναποδογυρίσει το γιγάντιο πιάτο, το οποίο παρασκευάστηκε στο πλαίσιο της 2ης Έκθεσης Αυγών Ελευθέρας Βοσκής, που διοργάνωσε τοπική εταιρεία.
Στην προσπάθεια συμμετείχαν 75 εθελοντές, με τη μισή ομελέτα να περιλαμβάνει κρεμμύδι, και την άλλη μισή να είναι παραδοσιακή.
Οι μερίδες πωλούνταν προς 3 ευρώ η καθεμία, με όλα τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.