Φέτος τα Χριστούγεννα, το Sputnik έντυσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν «Άη Βασίλη» και με τη βοήθεια του ΑΙ, τον έβαλε να μοιράζει δώρα στους ηγέτες, που ήταν «καλά παιδιά» για τη Ρωσία, αλλά και στο «κακό παιδί» Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το βίντεο, που φτιάχτηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, έχει γίνει viral, με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
🎁 Christmas season is the time of giving, when Russia makes sure that all of its friends get something nice and are well and merry.
As for the naughty ones, they too will get what is coming for them. pic.twitter.com/NqRnm0v3BG
— Russian Embassy in Kenya/Посольство России в Кении (@russembkenya) December 28, 2025
«Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η εποχή της προσφοράς, η Ρωσία φροντίζει ώστε όλοι οι φίλοι της να λάβουν κάτι ωραίο και να είναι καλά και χαρούμενοι. Όσο για τους άτακτους, κι αυτοί θα πάρουν αυτό που τους αναλογεί» γράφει το σχόλιο κάτω από το βίντεο διάρκειας 1:27, που αναδημοσιεύθηκε από πολλές ρωσικές πρεσβείες ανά τον κόσμο.
Ο Τραμπ με την κορνιζαρισμένη φωτογραφία και ο Ζελένσκι με τις χειροπέδες
Και πράγματι όσοι ηγέτες είναι στη «λίστα με τα καλά παιδιά» φαίνονται ιδιαίτερα χαρούμενοι με τα δώρα τους: Από τον Βίκτορ Όρμπαν που παίρνει κουπόνι για φθηνότερο φυσικό αέριο από τη Gazprom, στον Ντόναλντ Τραμπ που έλαβε μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία από την τελευταία του συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο. Και από τον Κιμ Γιονγκ Ουν που πήρε ένα σπαθί, μέχρι τον Νικολάς Μαδούρο που ανοίγει μια κονσόλα DJ για να μιξάρει τις ομιλίες του.
Αντίθετα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι λαμβάνει για δώρο… χειροπέδες και καταλήγει στενοχωρημένος πίσω από τα σίδερα της φυλακής.
Δείτε επίσης:
«Συγκλονισμένος» ο Τραμπ από την ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν
Ο Ζελένσκι σε ρόλο Άγιου Βασίλη και η ατάκα των Ρώσων πως «για όλα φταεί ο Πούτιν»

