Καθώς οι τιμές των προϊόντων ανεξαρτητοποιούνται πλέον από τη χώρα προέλευσής τους, δηλαδή, καθώς οι τιμές ξένων κι Ελληνικών προϊόντων δεν έχουν πλέον τις τεράστιες διαφορές που είχαν κάποτε, οι Έλληνες καταναλωτές, φαίνεται να στρέφονται στην αγορά Ελληνικής παραγωγής προϊόντων.
- Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας
Με τον τρόπο αυτό όπως λένε και οι ίδιοι, θέλουν να στηρίξουν τα Ελληνικά εργατικά χέρια και τις Ελληνικές επιχειρήσεις για να μείνουν η Έλληνες που φυλλορροούν προς την Ευρώπη κυρίως, να μείνουν, να εργαστούν, αλλά και να παράγουν εδώ, στη χώρα μας που τους έχει ανάγκη η Εθνική μας Οικονομία.
Η στροφή των καταναλωτών σε Ελληνικής παραγωγής προϊόντα εντάσσεται στη γενικότερη προσαρμογή της καταναλωτικής συμπεριφοράς και φιλοσοφίας του μέσου Έλληνα καταναλωτή, με απώτερο στόχο να βάλει στο πιάτο του φθηνότερα μεν, αλλά ποιοτικότερα τρόφιμα, καθώς η επωνυμία τους και η ελληνική τους καταγωγή διασφαλίζει την υψηλή διατροφική τους αξία.
Η ίδια συμπεριφορά σημειώνεται και στα απορρυπαντικά και τα είδη καθαρισμού, καθώς ιδιαίτερα στον χώρο των private label που είναι φθηνότερα προϊόντα, έχουν εισέλθει δυναμικά και έχουν κατακτήσει υψηλή θέση στις πωλήσεις, Ελληνικής παραγωγής προϊόντα.