Αντιβίωση για την ακμή «χτυπάει» τους πόνους της μέσης

Επανάσταση στην αντιμετώπιση του πόνου στη μέση

Must Read

Επανάσταση στην αντιμετώπιση του πόνου στη μέση μπορεί να φέρει η αντιβίωση που χορηγείται για την αντιμετώπιση της ακμής. Βρετανοί γιατροί ερευνούν κατά πόσον η ενέσιμη χορήγηση του φαρμάκου PP353 μπορεί να ανακουφίσει ή ακόμα και να θεραπεύσει τον χρόνιο πόνο στην περιοχή της μέσης, από τον οποίο υποφέρουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο αντιβιοτικό σκεύασμα σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή, και τα οποία, όμως, έχουν βρεθεί να κρύβονται και στους κατεστραμμένους δίσκους της σπονδυλικής στήλης ασθενών με πόνο στη μέση. Οι συνήθεις αιτίες πόνου την περιοχή περιλαμβάνουν αρθρίτιδα, σπονδυλολίσθηση και σπονδυλική στένωση, όμως πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και τα βακτήρια.

Ερευνα Δανών επιστημόνων του 2013 έδειξε ότι το 40% των ασθενών με σπονδυλολίσθηση και βλάβη στους δίσκους ήταν μολυσμένοι από το προπιονιβακτήριο της ακμής. Το εν λόγω βακτήριο προκαλεί ακμή, όμως βρίσκεται και στο στόμα, και μέσω της κακής υγιεινής των δοντιών περνάει συχνά στην κυκλοφορία του αίματος. Οι δίσκοι που έχουν υποστεί βλάβη αναπτύσσουν αιμοφόρα αγγεία στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάρρωσής τους, μέσω των οποίων πιστεύεται ότι εισέρχεται το βακτήριο σε αυτούς. Στη συνέχεια παράγουν οξύ που προκαλεί βλάβη στα οστά που το περιβάλλουν, ερεθίζει τα νεύρα και προκαλεί φλεγμονή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This