Παρασκευή 18/6/2021

Κορωνοϊός: Γιατί πρέπει να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο

Φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει πλέον να μπαίνουν στο ψυγείο και να καταναλώνονται αν δεν πλυθούν με σαπουνάδα! Ειδικός στους ιούς επιβεβαίωσε ότι «κάθε επιφάνεια αποτελεί κίνδυνο» και πως οι πελάτες των σούπερ μάρκετ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν είναι συσκευασμένα.

Ο Τίμοθι Νιούσαμ, βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, δηλώνει ότι «πρέπει να θυμόμαστε πως κάθε επιφάνεια είναι πιθανόν μολυσμένη. Και, όπως κάθε επιφάνεια, αποτελεί κίνδυνο».

Σε σούπερ μάρκετ

Ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν το αντιμετωπίζουμε ως υψηλό κίνδυνο, ωστόσο είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί». Και ενώ θα ήταν «κακή πρακτική» να εξετάζεται «κάθε αβοκάντο για κορονοϊό», ο Νιούσαμ τονίζει ότι πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως οτιδήποτε έχουν ακουμπήσει άνθρωποι πριν από εμάς είναι πιθανό πρόβλημα.

«Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ θα πρέπει να ακουμπούν όλα τα λαχανικά και τα φρούτα λαμβάνοντας μέτρα προστασίας» συμβουλεύει τους ανθρώπους που τα διαχειρίζονται καθημερινά. Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ότι η καλύτερη πρακτική είναι να πλένουμε φρούτα και λαχανικά με σαπουνάδα αμέσως μόλις τα βάζουμε στο σπίτι μας και να μη βασιζόμαστε μόνο στην υψηλή θερμοκρασία μαγειρέματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ