Σίγουρα σας έχει συμβεί οταν επισκέπτεστε ένα εστιατόριο για πρώτη φόρα να σκεφτέστε τι να παραγείλετε για να μην σας πειράξει, άλλωστε μια αστοχία είναι ικάνη να σας στείλει στην τουαλέτα.
Τα μυστικά για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις
Η Τζούλια Μπες ανάρτησε ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο TikTok αποκαλύπτοντας τα μυστικά ενός φίλου της εστιάτορα για να μην καταλήξεις με γαστρεντερίτιδα ή δηλητηρίαση.
Όπως λέει, το πρώτο στη λίστα είναι τα specials, που δεν σχετίζονται με κάποιο ξεκάθαρο εποχιακό υλικό. «Ακούγεται αθώο, αλλά στον κλάδο αυτό συχνά σημαίνει ‘πράγματα που πρέπει να φύγουν πριν χαλάσουν’. Η σάλτσα συνήθως καλύπτει την παλαιότητα, το γαρνίρισμα αποσπά την προσοχή – και μέχρι να τελειώσεις, έχεις ουσιαστικά πληρώσει ακριβά για χθεσινά περισσεύματα».
Το να παραγγείλεις ψάρι σε ψαροταβέρνα που δεν βρίσκεται κοντά στην ακτή είναι ήδη ριψοκίνδυνο – αλλά ο ειδικός συμβουλεύει τους πελάτες να αποφεύγουν ειδικά τα οστρακοειδή.
«Εκτός αν ξέρεις ότι έχουν καθημερινές παραδόσεις και άψογη αποθήκευση, ρισκάρεις με το στομάχι σου… η κακή διαχείριση μπορεί να μετατρέψει ένα πολυτελές πιάτο θαλασσινών σε βόμβα τροφικής δηλητηρίασης», ανέφερε η λεζάντα του βίντεο, σύμφωνα με τον φίλο της Μπες.
Προσοχή στο κοτόπουλο
Όσο για το μπουφέ που έχουν ορισμένα εστιατόρια, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Τα πιάτα με κοτόπουλο σε μπουφέδες ή σε all-you-can-eat εστιατόρια θεωρούνται «το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων αν οι θερμοκρασίες δεν είναι ακριβώς σωστές — και πιστέψτε με, σε χώρους με μεγάλο όγκο πελατών, δεν ελέγχουν κάθε δίσκο όπως θα έπρεπε», αναφερόταν στη λεζάντα του βίντεο. «Δεν θα το δεις», είπε, «αλλά θα το νιώσεις 12 ώρες αργότερα».
Όσον αφορά τα ποτά, ίσως θα ήταν καλύτερο να μην παραγγείλεις ξανά εκείνο το κοκτέιλ με τον τριμμένο πάγο. ««Αν η μηχανή πάγου δεν καθαρίζεται σωστά — και σε πολυσύχναστα μέρη, συχνά δεν καθαρίζεται — τότε στην ουσία πίνεις κάτι που θα σε οδηγήσει σύντομα στην τουαλέτα» αναφέρει.
Δείτε επίσης: