ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗΤσουκαλάς: Ο Ντίλιαν θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική που θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

Τσουκαλάς: Ο Ντίλιαν θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική που θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

«Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν αξιολόγησε ούτε τη δήλωση Ντίλιαν ούτε τη μη διάψευση της από την κυβέρνηση» τονίζει

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις υποκλοπές, μετά την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην ανασύρει από το αρχείο τη δικογραφία. Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς επανέρχεται με αιχμηρές δηλώσεις, τονίζοντας ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν αξιολόγησε ούτε τη δήλωση Ντίλιαν ούτε τη μη διάψευσή της από την κυβέρνηση. Σημειώνει δε ότι ο Ντίλιαν θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή, της οποίας τη σύσταση θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ.

«Χθες, στην εκπομπή The Talk , σε ερώτηση των κυριών Τάκη Χατζή και Διονύση Νασόπουλου, αν διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει υπογεγραμμένο συμφωνητικό μεταξύ της κυβέρνησης ή άλλης κρατικής υπηρεσίας και της εταιρείας του κ. Ντίλιαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέταξε ξανά τη μπάλα στην εξέδρα. Απέφυγε να πει ένα καθαρό “όχι”. Ψέλλισε ότι ο κ. Ντίλιαν είναι καταδικασμένος αλλά θεώρησε πολύ σημαντικό να του αναγνωρίσει το τεκμήριο της αθωότητας όσο εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης του. Ισχυρίστηκε, δε, ότι ο κ. Ντίλιαν δεν λέει σαφώς ότι πούλησε το Predator στην ελληνική κυβέρνηση αλλά γενικά σε… κυβερνήσεις» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κ. Τσουκαλάς.

«Όταν ακόμα και η επίσημη φωνή της κυβέρνησης δεν αρνείται κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει συμφωνητικό αγοράς του Predator από τον κ.Ντίλιαν, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Το εντυπωσιακό είναι ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν αξιολόγησε ούτε τη δήλωση Ντίλιαν ούτε τη μη διάψευση της από την κυβέρνηση επί εβδομάδες. Γι’ αυτό τον λόγο, παρά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ο κ. Ντίλιαν θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή, της οποίας τη σύσταση θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε επίσης:

Χρυσοχοΐδης για φιάσκο με 89χρονο: «Κανείς δεν κάνει τη δουλειά του σωστά» – Οι αιχμές για Φλωρίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδριάζει στις 4 το Υπουργικό Συμβούλιο – Στην ατζέντα Τέμπη και Ταμείο Ανάκαμψης

Φάμελλος: Πρόταση για συνεννόηση της αντιπολίτευσης σε υποκλοπές, εξεταστική, πρόταση δυσπιστίας και αναθεώρηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης