Στην καταδίκη των δύο Ελλήνων οι οποίοι ξεδίπλωσαν μια ελληνική σημαία με βυζαντινό σύμβολο και σύνθημα υπέρ της Ορθοδοξίας μέσα στην Αγία Σοφία, προχώρησε η τουρκική Δικαιοσύνη, τιμωρώντας τους με ποινή φυλάκισης 10 μηνών.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο κυπριακός ιστότοπος sigmalive.com, βάσει της ετυμηγορίας που εξέδωσε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης για το πολυσυζητημένο περιστατικό μέσα στο ναό – διαχρονικό σύμβολο της Ορθοδοξίας, η ποινή που επιβλήθηκε στους δύο συλληφθέντες έχει πενταετή αναστολή.
Είχαν προφυλακιστεί
Αυτό σημαίνει πως οι δύο καταδικασθέντες, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί για 44 ολόκληρες ημέρες, θα αφεθούν, τελικά, ελεύθεροι και μπορούν, κατόπιν, να αποχωρήσουν κανονικά από την Τουρκία. Ως εκ τούτου, με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών, οι δυο τους αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες.
Θυμίζουμε πως όλα συνέβησαν τη Μεγάλη Πέμπτη, 9 Απριλίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης πενταμελούς τουριστικού γκρουπ στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον επάνω όροφο της Αγίας Σοφίας, ένας από τους δύο κατηγορούμενους άνοιξε μια ελληνική σημαία που έφερε τον βυζαντινό δικέφαλο αετό και τη φράση «Ορθοδοξία ή θάνατος», ενώ στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν μαζί της.
Ταξίδι – όνειρο ζωής
Οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από κάμερες κλειστού κυκλώματος της Αγίας Σοφίας και ακολούθησε η επέμβαση των τουρκικών αρχών. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της «προσβολής τμήματος του πληθυσμού».
Πρόκειται για μια 42χρονη γεωπόνο που διαμένει σε χωριό της Σπάρτης και για έναν ξάδελφό της που ζει μόνιμα στην Αυστραλία, ο οποίος επισκέφτηκε την πατρίδα του και μαζί έκαναν το ταξίδι που πάντα επιθυμούσαν στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να επισκεφθούν την Αγία Σοφία.
- Δείτε επίσης: Αγιά Σοφιά: Κατηγορούνται για «υποκίνηση σε μίσος» – Τι συμβαίνει με τους Έλληνες που σήκωσαν τη σημαία

