ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΚαλαμάτα: Η αδερφή της Βασιλικής αναλαμβάνει τα δύο παιδιά – Απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τους γονείς του δράστη

Καλαμάτα: Η αδερφή της Βασιλικής αναλαμβάνει τα δύο παιδιά – Απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τους γονείς του δράστη

Η θεία των ανήλικων παιδιών βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους στο νοσοκομείο

Στην αδερφή της αδικοχαμένης Βασιλικής αναμένεται να ανατεθεί η προσωρινή επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών της οικογένειας, μετά την προφυλάκιση του 41χρονου γυναικοκτόνου στην Καλαμάτα. Τα παιδιά παραμένουν υπό προστασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η θεία τους βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους, προσπαθώντας να διαχειριστεί τη νέα σκληρή πραγματικότητα.

Η θεία στο πλευρό των παιδιών

Η αδερφή της 39χρονης είναι σήμερα το μοναδικό πρόσωπο από την οικογένεια της μητέρας που έχει άμεση επαφή με τα παιδιά, τα οποία παρακολουθούνται από ειδικούς παιδοψυχολόγους.

Σύμφωνα με πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον της Βασιλικής, η γυναίκα προσπαθεί να σταθεί δυνατή για τα δύο ανίψια της, παρά το βαρύ πένθος που βιώνει.

«Η αδερφή της Βασιλικής προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, να σφίξει τα δόντια της και να συνεχίσει για τα δύο αυτά παιδιά. Είναι συνέχεια μαζί με τα ανίψια της στο νοσοκομείο. Είναι η μόνη που της επιτρέπουν να βλέπει τα παιδιά», ανέφερε άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον της 39χρονης.

Τα παιδιά δεν γνωρίζουν ακόμη όλη την αλήθεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο παιδιά έχουν ενημερωθεί ότι η μητέρα τους έχει φύγει από τη ζωή, ωστόσο δεν γνωρίζουν ακόμη πως ο πατέρας τους είναι ο άνθρωπος που κατηγορείται για τη δολοφονία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ενημέρωση γίνεται σταδιακά και με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, καθώς πρόκειται για μία εξαιρετικά ευαίσθητη και τραυματική κατάσταση.

Προσωρινή κατοικία με τη στήριξη Δήμου και Εκκλησίας

Παράλληλα, με τη συμβολή του Δήμου Καλαμάτας και της Εκκλησίας έχει ήδη εξασφαλιστεί προσωρινή στέγη τύπου Airbnb, όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά μαζί με τη θεία τους μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Το σχέδιο προβλέπει πως μετά το πρώτο διάστημα προσαρμογής, η θεία θα μετακομίσει μαζί με τα παιδιά στον τόπο μόνιμης κατοικίας της, ώστε να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μακριά από το τραγικό περιβάλλον των τελευταίων ημερών.

Αναζητείται μόνιμη εργασία για τη θεία

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, έχουν ήδη ξεκινήσει προσπάθειες ώστε η αδερφή της Βασιλικής να βρει μόνιμη εργασία, προκειμένου να μπορέσει να στηρίξει οικονομικά και πρακτικά τα δύο παιδιά στη νέα τους καθημερινότητα.

Την ίδια ώρα, έχει απαγορευτεί κάθε επικοινωνία των γονιών του 41χρονου κατηγορούμενου με τα δύο εγγόνια τους.

Η εξέλιξη έρχεται μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις των παππούδων αλλά και όσα υποστήριξε ο δράστης στην απολογία του, όπου φέρεται να επιχείρησε να μεταθέσει ευθύνες στο θύμα για τη δολοφονία.

 Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Η υπόθεση εξακολουθεί να προκαλεί σοκ και οργή στην Καλαμάτα, με το ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται κυρίως στο μέλλον των δύο παιδιών, τα οποία μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη μητέρα τους και είδαν τον πατέρα τους να οδηγείται στη φυλακή.

Ο 41χρονος παραμένει προφυλακισμένος μετά την απολογία του, ενώ οι αρμόδιες Αρχές επικεντρώνονται στη διασφάλιση ενός ασφαλούς και σταθερού περιβάλλοντος για τα δύο ανήλικα αδέλφια.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης