Σοκαρισμένη εμφανίζεται η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μετά τη δημόσια αντιπαράθεση που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιχειρώντας πλέον να ρίξει τους τόνους και να επαναφέρει τις διμερείς σχέσεις στην «κανονικότητα».
Μιλώντας σε εκδήλωση της ιταλικής εφημερίδας La Verità και σε συνέντευξή της στον διευθυντή της, Maurizio Belpietro, η Μελόνι υπογράμμισε ότι, παρά το επεισόδιο, δεν θεωρεί πως υπάρχει κίνδυνος για τις σχέσεις Ρώμης–Ουάσινγκτον, καθώς πρόκειται για δύο χώρες με μακρά ιστορική και στρατηγική συνεργασία.
«Είμαι σοκαρισμένη από αυτό που συνέβη με τον Τραμπ, αλλά η διμερής μας συνεργασία με τις ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψει στο φυσιολογικό», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις πολιτικές εντάσεις.
Όπως σημείωσε, οι αναφορές που κυκλοφόρησαν για τη στάση της ή για πιθανές γεωπολιτικές στοχεύσεις «δεν πρόκειται να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τη συζήτηση», προσθέτοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη σταθερότητα των διατλαντικών σχέσεων.
Η Μελόνι τόνισε επίσης ότι η Ιταλία θα δώσει κανονικά το «παρών» σε προγραμματισμένη συνάντηση στις 2 Ιουλίου στη Villa Taverna, επισημαίνοντας πως η εξωτερική πολιτική της χώρας «παραμένει σταθερή εδώ και δεκαετίες».
«Είναι σημαντικό να διατηρηθεί μια σταθερή σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης», κατέληξε, στέλνοντας μήνυμα αποκλιμάκωσης μετά το πρόσφατο επεισόδιο με τον Αμερικανό πρόεδρο.
*Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης:
- Τραμπ κατά Μελόνι μέρος 2ο: «Δεν την θέλω»
- Σαλβίνι: «Η Μελόνι δεν παρακαλά κανέναν» – Σύσσωμη η κυβέρνηση της Ιταλίας εναντίον του Τραμπ







