Βαθιά θλίψη σε όσους είχαν το προνόμιο να την γνωρίσουν σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Ράνιας, που έδινε εδώ και πέντε χρόνια γενναία και άνιση μάχη με το τη νόσο ALS, την πλαγία μυατροφική σκλήρυνση. Η 27χρονη έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω της ένα παράδειγμα δύναμης, αξιοπρέπειας και ψυχικού σθένους απέναντι σε μια ιδιαίτερα σκληρή και σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια.
Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί αποχαιρέτισαν σήμερα Πέμπτη (25/6) τη Ράνια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα.
Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν και ο αποχαιρετισμός του Ελληνικού Συλλόγου Ατόμων με Νόσους του Κινητικού Νευρώνα. Σε ανάρτησή του, αναφέρθηκε στη δύσκολη πορεία της Ράνιας απέναντι στη νόσο, επισημαίνοντας πως περιπτώσεις εμφάνισης ALS σε τόσο νεαρή ηλικία είναι εξαιρετικά σπάνιες.
«Πριν από λίγα χρόνια ήταν ένα νέο κορίτσι με όνειρα, φίλους, σχέδια για το μέλλον και ένα λαμπερό χαμόγελο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερχόταν αντιμέτωπη με την ALS, μια σκληρή νευροεκφυλιστική νόσο που σταδιακά της στέρησε την κίνηση, τη φωνή και την ανεξαρτησία της» ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Η απώλειά της γεμίζει θλίψη ολόκληρη την κοινότητα της ALS. Ταυτόχρονα, όμως, μας υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι πίσω από κάθε διάγνωση υπάρχει ένας άνθρωπος, μια οικογένεια, μια ζωή που δεν πρόλαβε να ζήσει όλα όσα ονειρεύτηκε» τόνισε.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Συλλόγου ALS Ελλάδος
Θλίψη στην ALS Κοινότητα
Η Ράνια ήταν μόλις 27 ετών.
Πριν από λίγα χρόνια ήταν ένα νέο κορίτσι με όνειρα, φίλους, σχέδια για το μέλλον και ένα λαμπερό χαμόγελο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερχόταν αντιμέτωπη με την ALS, μια σκληρή νευροεκφυλιστική νόσο που σταδιακά της στέρησε την κίνηση, τη φωνή και την ανεξαρτησία της.
Όμως δεν κατάφερε ποτέ να της στερήσει την αγάπη των ανθρώπων που τη λάτρεψαν, τη δύναμη της ψυχής της, το πείσμα της και τη βαθιά επιθυμία της να ζει.
Η Ράνια έδωσε έναν αγώνα που κανένας νέος άνθρωπος δεν θα έπρεπε να αναγκάζεται να δώσει. Πάλεψε για πέντε ολόκληρα χρόνια με θάρρος που συγκλόνιζε όσους τη γνώριζαν. Όταν το σώμα της δεν μπορούσε πια να μιλήσει, μιλούσαν τα μάτια της. Και μέσα από αυτά συνέχιζε να λέει «είμαι εδώ».
Η απώλειά της γεμίζει θλίψη ολόκληρη την κοινότητα της ALS. Ταυτόχρονα, όμως, μας υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι πίσω από κάθε διάγνωση υπάρχει ένας άνθρωπος, μια οικογένεια, μια ζωή που δεν πρόλαβε να ζήσει όλα όσα ονειρεύτηκε.
Όταν κάποτε η Ράνια είχε όλη τη ζωή μπροστά της, κανείς δεν φανταζόταν ότι μια μέρα η ίδια η ζωή θα στεκόταν μπροστά στη Ράνια, για να μας διδάξει θάρρος, αγάπη και δύναμη ψυχής.
Ως Ελληνικός Σύλλογος Ατόμων με Νόσους του Κινητικού Νευρώνα, αποχαιρετούμε τη Ράνια με βαθιά θλίψη και εκφράζουμε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και στους φίλους της.
Η μνήμη της θα παραμείνει ζωντανή ως σύμβολο δύναμης, ελπίδας και αγάπης για τη ζωή.
Καλό ταξίδι στο Φως, Ράνια.
Δείτε επίσης:
Δεήσεις και αγιασμοί εναντίον του λαγοκέφαλου – Πρωτοβουλία κληρικών σε Αττική και Εύβοια
Λέκκας για Βενεζουέλα: «Οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τους 100.000»
Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Πού μπορείτε να τις δείτε






