ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΟ Γιάννης εξομολογείται: Η ψυχική του υγεία και το «τι λες ρε μ@λ@κ@» του Θανάση

Ο Γιάννης εξομολογείται: Η ψυχική του υγεία και το «τι λες ρε μ@λ@κ@» του Θανάση

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανοίγει την καρδιά του - Πότε έφτασε στα όρια να εγκαταλείψει το μπάσκετ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μια εξομολόγηση ψυχής κατά την ομιλία του στο φεστιβάλ SNF Nostos 2026 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου αποκάλυψε ότι έφτασε πολύ κοντά στο να παρατήσει το μπάσκετ, λόγω πίεσης και θεμάτων ψυχικής υγείας. Η παρέμβαση, όμως, του Θανάση, του αδελφού του, ήταν καθοριστική.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

«Η πρώτη στιγμή που ήταν πραγματικά δύσκολη για μένα ήταν όταν ήμουν παιδί και έβλεπα τους γονείς μου να δυσκολεύονται. Η δεύτερη ήταν γύρω στο 2020, όταν αντιμετώπιζα ζητήματα ψυχικής υγείας και ήθελα να απομακρυνθώ από το μπάσκετ.

Το έχω πει και στο παρελθόν. Λατρεύω το μπάσκετ, αλλά δεν μου αρέσει η δημοσιότητα. Είμαι πιο εσωστρεφής, ενώ ο αδερφός μου (σ.σ. ο Θανάσης) είναι διαφορετικός.

Είχα τεράστιο βάρος στους ώμους μου. Ο πατέρας μου είχε πεθάνει, μόλις είχα αποκτήσει παιδί, η μητέρα μου ζούσε μαζί μου και έπρεπε να είμαι σαν πατρική φιγούρα για τον αδερφό μου, επειδή είχαμε μόλις χάσει τον πατέρα μας.

Ταυτόχρονα, έπρεπε να είμαι ένας από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο. Υπήρχε τόσο μεγάλη πίεση που ήθελα να τα παρατήσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμως κατάλαβα ότι κανείς δεν μπορεί να μου στερήσει τη χαρά γι’ αυτό που κάνω. Εκείνη η στιγμή με διαμόρφωσε. Είμαι άθραυστος. Έγινα καλύτερος πατέρας, καλύτερος σύζυγος, καλύτερος γιος και καλύτερος άνθρωπος.

Όλα είναι πιο καθαρά για εμένα. Στο τέλος της ημέρας όλοι θα έχουν άποψη για πράγματα που κάνω, αλλά αυτές οι απόψεις δεν με τάισαν όταν ήμουν παιδί. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου το έκαναν. Τώρα θα συνεχίσω να έχω αυτή τη νοοτροπία.

Ο Θανάσης είναι πολύ μεγάλο μέρος της επιτυχίας μου. Ειδικά τη δεύτερη φορά που ένιωσα ότι ήθελα να απομακρυνθώ και είπα στον εαυτό μου ‘τελείωσα’ και ο Θανάσης είπε ‘τελείωσες; Τι λες ρε μ@λ@κ@;’. Είναι πιο ελεύθερο πνεύμα και είπε ‘τελείωσες; εντάξει, πάμε. Αν τελείωσες, με τον τρόπο που ήρθαμε θα φύγουμε, με το κεφάλι ψηλά».

  • Από την αριστεία στην αλλαγή: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Εμμανουήλ Καραλής σε μια συζήτηση με τον Ανδρέα Δρακόπουλο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης