Αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας στο Άργος που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι ένας 20χρονος με αυτισμό. Στο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο παρουσίασε η εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο MEGA, αποτυπώνεται με σαφήνεια η ένταση της καταδίωξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Η αστυνομική σειρήνα αρχίζει να ακούγεται όταν το ρολόι δείχνει 00:54:30 και λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα, στις 00:55:23, ξεκινούν οι καταιγιστικοί πυροβολισμοί από τους άνδρες της ΟΠΚΕ.
Αν και οι πρώτες έρευνες των αρχών στον χώρο του συμβάντος οδήγησαν στη συλλογή 13 καλύκων, η ηχητική καταγραφή από την κάμερα αποδεικνύει ότι έπεσαν τουλάχιστον 21 πυροβολισμοί. Μόλις τα πυρά σταματούν, στο σημείο επικρατεί απόλυτος πανικός, με έναν από τους παριστάμενους να ακούγεται σοκαρισμένος να φωνάζει τη φράση «Είναι κάτω ο…».
Οι ισχυρισμοί της ΕΛ.ΑΣ. και η μη αναστρέψιμη κατάσταση του 20χρονου
Η επίσημη εκδοχή της Αστυνομίας αναφέρει ότι η καταδίωξη ξεκίνησε όταν ο νεαρός οδηγός επιχείρησε να εμβολίσει αστυνομικούς και περιπολικά οχήματα. Στη συνέχεια, ο 20χρονος φέρεται να εγκατέλειψε το αμάξι του για να διαφύγει πεζός σκαρφαλώνοντας σε μια μάντρα, σημείο όπου και δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών. Οι εμπλεκόμενοι ένστολοι ισχυρίστηκαν κατά την εξέτασή τους ότι πυροβόλησαν αποκλειστικά στον αέρα για εκφοβισμό, ωστόσο το βαρύτατο τραύμα του νεαρού και η ιατρική γνωμάτευση φαίνεται πως καταρρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς.
Ο 20χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο του Άργους και στη συνέχεια διακομίστηκε εσπευσμένα στο «Θριάσιο», όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο κρανίο. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν το βλήμα από το κεφάλι του και πλέον ο νεαρός νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρός, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται από την ιατρική ομάδα ως μη αναστρέψιμη.
Οι συλλήψεις των αστυνομικών και οι κατηγορίες
Οι ραγδαίες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση οδήγησαν άμεσα σε εξελίξεις στο ποινικό σκέλος της έρευνας. Οι δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έχουν ήδη συλληφθεί από τις αρχές. Σε βάρος των δύο ένστολων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων, και οδηγούνται ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
Δείτε επίσης:
- Άργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί για τον πυροβολισμό 20χρονου – Εικόνες από τη στιγμή της καταδίωξης
- Άργος: Μη αναστρέψιμη η εγκεφαλική βλάβη του 20χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς
- Άργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί για τον πυροβολισμό του 20χρονου – Κρίσιμη η βαλλιστική εξέταση






