ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΠαρέσυρε 84χρονο, τον εγκατέλειψε και πήγε για πίτσα

Παρέσυρε 84χρονο, τον εγκατέλειψε και πήγε για πίτσα

Η σοκαριστική υπόθεση του 18χρονου που καταδικάστηκε στη Βρετανία

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Βρετανία η υπόθεση του 18χρονου Σόνι Χόρσφαλ, ο οποίος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του έναν 84χρονο πεζό, τον εγκατέλειψε βαριά τραυματισμένο και, αντί να καλέσει σε βοήθεια, πήγε να φάει πίτσα, ενώ ενημέρωνε φίλο του μέσω ηχητικών μηνυμάτων ότι πιθανότατα είχε σκοτώσει έναν άνθρωπο. «Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα, τώρα τρώω πίτσα, φίλε», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά, αποτυπώνοντας την απόλυτη απάθειά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 22ας Απριλίου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ. Ο Χόρσφαλ έχασε τον έλεγχο του νεοαποκτηθέντος Audi A4, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε τον 84χρονο Έντι, ο οποίος επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι του αφού είχε φύγει από τοπική παμπ. Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται η στιγμή που το άτυχο θύμα περπατάει πάνω στο γκαζόν, δίπλα στον δρόμο, ενώ ξαφνικά κοντοστέκεται και κοιτάει πίσω του. Τότε, ο 18χρονος με το αυτοκίνητο «καβαλάει» το πεζοδρόμιο και θερίζει τον άτυχο 84χρονο, ενώ στη συνέχεια απομακρύνεται με τη ρόδα του αμαξιού του να βγάζει σπίθες.

Το ιστορικό της επικίνδυνης οδήγησης και τα ηχητικά-σοκ

Στη διάρκεια της δίκης ειπώθηκε ότι ο 18χρονος ήταν ήδη τιμωρημένος με αφαίρεση άδειας οδήγησης, δεν διέθετε ασφάλεια και είχε αποκτήσει το αυτοκίνητο μόλις λίγες ώρες πριν από το τροχαίο. Κάμερες ασφαλείας αλλά και βίντεο που βρέθηκαν αργότερα στο κινητό του έδειξαν ότι οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιούσε επικίνδυνες προσπεράσεις και παραβίαζε επανειλημμένα κόκκινα φανάρια. Σε ένα από τα βίντεο ακούγεται να λέει: «Μόλις αγόρασα αυτό το θηρίο», ενώ σε άλλο καταγράφεται να παραβιάζει φωτεινό σηματοδότη λέγοντας: «Στο διάολο το κόκκινο φανάρι», λίγο πριν χάσει τελείως τον έλεγχο και χτυπήσει τον ανυποψίαστο ηλικιωμένο.

Αυτό που ακολούθησε προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αγανάκτηση στην κοινή γνώμη. Αντί να σταματήσει, να καλέσει ασθενοφόρο ή να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο 84χρονο, ο Χόρσφαλ εγκατέλειψε το σημείο. Μόλις δύο ώρες αργότερα έστειλε μέσω Snapchat ηχητικά μηνύματα σε φίλο του. «Ανέβηκα στο πεζοδρόμιο και γλίστρησα. Δεν ξέρω τι χτύπησα. Συγγνώμη φίλε, τώρα τρώω πίτσα», ακούγεται να λέει. Σε δεύτερο μήνυμα παραδέχεται: «Φίλε, ένας άνθρωπος διαλύθηκε. Πολύ άσχημα. Νομίζω ότι τον σκότωσα», περιγράφοντας παράλληλα πως, πανικόβλητος, παράτησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δικαστική απόφαση και οι μόνιμες συνέπειες για το θύμα

Ο 84χρονος υπέστη πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη, στην πλάτη και στο δεξί πόδι, με την κατάστασή του να επιδεινώνεται ραγδαία, οδηγώντας τον στην εντατική για σχεδόν μία εβδομάδα. Μετά από επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έντονους πόνους και η κίνησή του περιορίζεται σε πολύ μικρές αποστάσεις με τη βοήθεια περιπατητήρα.

Ο Χόρσφαλ συνελήφθη την επόμενη ημέρα στο Μάλτον και παραδέχθηκε την ενοχή του για την πρόκληση του σοβαρού τραυματισμού, την οδήγηση χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια, καθώς και για την εγκατάλειψη του θύματος. Το Δικαστήριο του Ντάραμ τον καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκισης και τετραετή στέρηση της άδειας οδήγησης.

Η απώλεια της αξιοπρέπειας και η οργή των αρχών

Στη δήλωσή του προς το δικαστήριο, ο 84χρονος Έντι περιέγραψε με σπαρακτικό τρόπο πώς το τροχαίο άλλαξε οριστικά τη ζωή του: «Αναρωτιέμαι αν θα νιώσω ποτέ ξανά πραγματικά ασφαλής, ακόμη και όταν περπατώ στο πεζοδρόμιο. Το περιστατικό αυτό δεν μου προκάλεσε μόνο σοβαρούς τραυματισμούς. Μου πήρε την αυτοπεποίθηση, το αίσθημα ασφάλειας, την ανεξαρτησία και, σε μεγάλο βαθμό, την αξιοπρέπειά μου».

Η κόρη του, Κάρολ, πρόσθεσε ότι η οικογένεια ζει καθημερινά με την αγωνία για το αν ο πατέρας της θα καταφέρει ποτέ να ξαναβρεί τον εαυτό του.

Από την πλευρά της αστυνομίας, η ντετέκτιβ Ρέιτσελ Τζόνσον χαρακτήρισε τη σύγκρουση «σοκαριστική και απολύτως αποτρέψιμη», τονίζοντας την πλήρη αδιαφορία του 18χρονου για την ανθρώπινη ζωή. «Η οδήγηση είναι προνόμιο και ευθύνη, όχι δικαίωμα. Όποιος κάθεται πίσω από το τιμόνι χωρίς δίπλωμα, χωρίς ασφάλεια και οδηγεί απερίσκεπτα θέτει σε κίνδυνο αθώους ανθρώπους. Η συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε καταλήξει σε τραγωδία», κατέληξε, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την οδική ασφάλεια.

Πηγή φωτογραφιών: Daily Mail 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης