ΑΡΧΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠεριζήτητο το 10ετές ομόλογο: Ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ οι προσφορές!

Περιζήτητο το 10ετές ομόλογο: Ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ οι προσφορές!

Λίγες μόνο ώρες ήταν αρκετές για να ξεπεράσουν τα 18 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο που είχε πρωτοεκδοθεί τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως αναφέρει το Reuters, το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,32% περίπου (mid swap + 150 μονάδες βάσης), ενώ στη συνέχεια το επιτόκιο μειώθηκε στις 145 μονάδες βάσης, στο 1,27%. Στόχος, πάντως, είναι να αντληθούν 1,5 έως 2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), δόθηκε εντολή στις Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να δρομολογήσουν την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο με απόδοση 1,5% και λήξη στις 18 Ιουνίου του 2030.

Με το επανάνοιγμα της τελευταίας έκδοσης των 10ετών ομολόγων, που εκδόθηκε στις 18 Ιουνίου, με επιτόκιο 1,5%, το Ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί γενικότερα στις αγορές ομολόγων. Μια κίνηση, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου, σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης