Περιζήτητο το 10ετές ομόλογο: Ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ οι προσφορές!

Must Read

Λίγες μόνο ώρες ήταν αρκετές για να ξεπεράσουν τα 18 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο που είχε πρωτοεκδοθεί τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως αναφέρει το Reuters, το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,32% περίπου (mid swap + 150 μονάδες βάσης), ενώ στη συνέχεια το επιτόκιο μειώθηκε στις 145 μονάδες βάσης, στο 1,27%. Στόχος, πάντως, είναι να αντληθούν 1,5 έως 2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), δόθηκε εντολή στις Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να δρομολογήσουν την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο με απόδοση 1,5% και λήξη στις 18 Ιουνίου του 2030.

Με το επανάνοιγμα της τελευταίας έκδοσης των 10ετών ομολόγων, που εκδόθηκε στις 18 Ιουνίου, με επιτόκιο 1,5%, το Ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί γενικότερα στις αγορές ομολόγων. Μια κίνηση, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου, σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This