Ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν δεν έχουν ακόμα απαντήσεις στα τεστ κορωνοϊού επειδή ξεμείναμε από αντιδραστήρια

Must Read

Την πλήρη αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που απειλεί τις ζωές των Ελλήνων πολιτών και την οικονομία της χώρας καταδεικνύει η κατάρρευση του συστήματος διεξαγωγής των τεστ ανίχνευσης του Covid-19.

Την ώρα που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη πως έχουν τα πάντα υπό τον έλεγχό τους, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας και τις βασικότερες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας (ΥΠΕ) ζητά να μη στέλνονται πλέον δείγματα για τεστ, καθώς «λόγω της αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ»!

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να έχει ανατριχιαστικές συνέπειες στον έλεγχο της πανδημίας στη χώρας μας, καθώς το ΕΚΕΑ αποτελεί το βασικό κέντρο που ελέγχει εργαστηριακά όλα τα δείγματα για τον κορωνοϊό των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία αποστέλλονται από όλη την Ελλάδα!

Την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός αυτό εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Σύμφωνα με τους Μαίρη Αγρογιάννη και Ηλία Σιώρα, ήδη σήμερα υπάρχουν καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των τεστ για τον Covid-19 στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Ενδεικτικά, στον Ευαγγελισμό, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς, εκκρεμεί η απάντηση 160 δειγμάτων και στο «Σωτηρία» άλλων 100 δειγμάτων.

«Πρόκειται για δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες δύο μέρες και αφορούν και ασθενείς που αναμένουν χειρουργείο. Η δυνατότητα των νοσοκομείων είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να καλύψει ούτε και τη γενική εφημερία» καταγγέλλουν τα μέλη της ΕΙΝΑΠ.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος στην αναστολή διενέργειας των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, έκανε λόγο για αδυναμία της κυβέρνησης που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

«Είναι προφανές ότι δεν μπορούν η διοίκηση του ΕΚΕΑ και το υπουργείο Υγείας να διασφαλίσουν την προμήθεια αντιδραστηρίων στην αιχμή της πανδημίας στη χώρα και ότι αδυνατούν να καλύψουν τις απαιτήσεις της ενισχυμένης επιδημιολογικής επιτήρησης μέσω διευρυμένου testing για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Αυτή η ανικανότητα, όμως, βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This