Πόλη «φάντασμα» η Κοζάνη μετά το lockdown – Ανήσυχοι πολίτες έσπευσαν να υποβληθούν σε rapid test (video)

Άδειοι και έρημοι οι δρόμοι

Must Read

Μέσα σε λίγες ώρες, η πόλη της Κοζάνης ερήμωσε εντελώς. Η Κοζάνη έγινε η πρώτη περιοχή στην οποία επιβλήθηκε τοπικό lockdown, αφού η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε, σήμανε «κόκκινο» συναγερμό.

Με 227 ενεργά κρούσματα και 554 επαφές αυτών που τέθηκαν σε περιορισμό, οι υγειονομικές αρχές και η Πολιτική Προστασία αποφάσισαν τοπικό lockdown  το οποίο θύμισε τις εφιαλτικές ημέρες του Μαρτίου.

Οι 4 παράγοντες που βασίστηκε η Πολιτική Προστασία για να αποφασίσει το lockdown 

  • τα υψηλότατα επίπεδα του αθροιστικού αριθμού νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα 14 ημερών που ξεπέρασε το κριτήριο το οποίο έχει υιοθετήσει η ΕΕ.
  • τη συνεχή αυξητική πορεία του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων. Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, η Κοζάνη κατέγραψε 22 νέα περιστατικά με Covid-19 και 3 εισαγωγές στο Μαμάτσειο νοσοκομείο.
  • την αποδεδειγμένη από την ιχνηλάτηση εκτεταμένη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα, όπως μαρτυρούν τα περισσότερα από 220 ενεργά κρούσματα και οι 554 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε απομόνωση.
  • τα δεκάδες μικρά ελεγχόμενα, επικίνδυνα όμως και χωροταξικά διάσπαρτα clusters (εστίες κορωνοϊού) σε όλη την περιοχή.

Άδειοι δρόμοι

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από άδειους δρόμους, με ελάχιστη κίνηση και λιγοστούς πολίτες που μετακινούνται παντού με υποχρεωτική μάσκα.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, μίλησε στο Open και περιέγραψε ότι η μέρα που ξημέρωσε, έφερε μνήμες από το lockdown της άνοιξης, ενώ τόνισε ότι ήδη το τελευταίο διάστημα υπήρχαν φόβοι γι αυτή την απόφαση.

Απαντώντας στους λόγους που οδήγησαν στην αύξηση κρουσμάτων, ο δήμαρχος τόνισε ότι υπήρχε μεγάλη διασπορά στις νεαρές ηλικίες, ενώ είχε παρατηρηθεί συνωστισμός σε μπαρ και καφετέριες.

«Η περιοχή μας περνάει ήδη την κρίση της λιγνιτοποίησης, έρχεται και αυτό και προσθέτει περισσότερα προβλήματα», σχολίασε ο κ. Μαλούτας για την οικονομία της περιοχής η οποια δέχεται απανωτά πλήγματα.

Rapid test στην πλατεία

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν rapid test σε δύο σημεία στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης αλλά και σε ένα σημείο στην πλατεία Λασσάνη. Ανήσυχοι πολίτες σχημάτισαν ουρές προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ. Στο σημείο υπήρχαν και δυνάμεις τις δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να διατηρηθούν οι αποστάσεις και η ασφάλεια.

Βίντεο-Φωτογραφίες: kozaniife.gr/Kozan.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This