Η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφαιρείται από την επιστρεπτέα προκαταβολή των επιχειρήσεων;

Δηλαδή, δεν αποτελούν κρατική ενίσχυση, αλλά επιβαρύνουν τους επιχειρηματίες;

Must Read

Την καταγγελία ότι ο Πρωθυπουργός «εξήγγειλε την αύξηση του μηνιαίου επιδόματος αναστολής εργασίας στα 800 €, που όμως στην πραγματικότητα θα είναι μικρότερο λόγω αναλογικότητας, διότι επισήμως η αναστολή είναι τριών εβδομάδων» έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Επίσης, όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «χιλιάδες άνεργοι εξαιρούνται από το επίδομα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να διευκρινίσει και να αναθεωρήσει τα παραθυράκια που αφήνει. Θα είναι 800 € η ενίσχυση ή 600 € βάσει της αναλογικότητας;».

Επιπλέον, ο κ. Βελόπουλος έθεσε το ερώτημα αν αληθεύει ότι τα 534 € της ενίσχυσης των εργαζομένων σε αναστολή από την έναρξή της αφαιρούνται από την περιβόητη «επιστρεπτέα προκαταβολή των επιχειρήσεων». «Δηλαδή, δεν αποτελούν κρατική ενίσχυση, αλλά επιβαρύνουν τους επιχειρηματίες;» διερωτήθηκε και επεσήμανε πως «τα μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων, επιχειρήσεων και ανέργων οφείλουν να είναι οριζόντια, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, που διχάζουν τους Έλληνες, μεταξύ άλλων, σε μακροχρόνια και βραχυχρόνια ανέργους».

Όσον αφορά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον διορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, όπως είπε ο κ. Βελόπουλος, «αποδεικνύει την άνομη σύμπλευση της… τρόικας του εσωτερικού πίσω από τις δήθεν αντιπαραθέσεις. Κοινή αποδοχή σε όλα, κοινή αποδοχή στις Πρέσπες, κοινή αποδοχή στα ελληνοτουρκικά με μειωμένη ΑΟΖ, κοινή αποδοχή στις εντολές της τρόικας, τώρα θέλουν και κοινή αποδοχή σε υπουργό Υγείας!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This