Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφαιρείται από την επιστρεπτέα προκαταβολή των επιχειρήσεων;

Δηλαδή, δεν αποτελούν κρατική ενίσχυση, αλλά επιβαρύνουν τους επιχειρηματίες;

Την καταγγελία ότι ο Πρωθυπουργός «εξήγγειλε την αύξηση του μηνιαίου επιδόματος αναστολής εργασίας στα 800 €, που όμως στην πραγματικότητα θα είναι μικρότερο λόγω αναλογικότητας, διότι επισήμως η αναστολή είναι τριών εβδομάδων» έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Επίσης, όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «χιλιάδες άνεργοι εξαιρούνται από το επίδομα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να διευκρινίσει και να αναθεωρήσει τα παραθυράκια που αφήνει. Θα είναι 800 € η ενίσχυση ή 600 € βάσει της αναλογικότητας;».

Επιπλέον, ο κ. Βελόπουλος έθεσε το ερώτημα αν αληθεύει ότι τα 534 € της ενίσχυσης των εργαζομένων σε αναστολή από την έναρξή της αφαιρούνται από την περιβόητη «επιστρεπτέα προκαταβολή των επιχειρήσεων». «Δηλαδή, δεν αποτελούν κρατική ενίσχυση, αλλά επιβαρύνουν τους επιχειρηματίες;» διερωτήθηκε και επεσήμανε πως «τα μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων, επιχειρήσεων και ανέργων οφείλουν να είναι οριζόντια, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, που διχάζουν τους Έλληνες, μεταξύ άλλων, σε μακροχρόνια και βραχυχρόνια ανέργους».

Όσον αφορά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον διορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, όπως είπε ο κ. Βελόπουλος, «αποδεικνύει την άνομη σύμπλευση της… τρόικας του εσωτερικού πίσω από τις δήθεν αντιπαραθέσεις. Κοινή αποδοχή σε όλα, κοινή αποδοχή στις Πρέσπες, κοινή αποδοχή στα ελληνοτουρκικά με μειωμένη ΑΟΖ, κοινή αποδοχή στις εντολές της τρόικας, τώρα θέλουν και κοινή αποδοχή σε υπουργό Υγείας!».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ