Ο κορωνοϊός «γονατίζει» τη χώρα και οι Μητσοτάκης-Τσίπρας επιδίδονται σε «κοκορομαχίες» στη Βουλή (video)

Must Read

Επιθεώρηση θυμίζει η παράσταση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, με προεξάρχοντες τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Για μια ακόμη φορά περιορίστηκαν σε επικοινωνιακές αλληλοκατηγορίες στο «δέντρο» της μικροπολιτικής, χάνοντας το «δάσος» της ουσίας. 

Tο ζήτημα του τουρισμού και το άνοιγμά του και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι τα βασικά σημεία τριβής στη Βουλή. Βέβαια, όχι με τον εποικοδομητικό τρόπο που θα μπορούσε ίσως να προσφέρει λύσεις και επιλογές, αλλά με τον θεατρικό τρόπο που θυμίζει κωμωδία.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η πολιτική ηγεσία αποδεικνύεται ανίκανη να βάλει το συμφέρον των πολιτών, πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Δείτε ζωντανά: Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει τη Βουλή για την επιδημιολογική κατάσταση – Οι ομιλίες των αρχηγών

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, σοβαρή αντιπολίτευση δεν έχει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως όλα έγιναν σωστά από την κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη για τη γιγάντωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αφού πριν την επιβολή του lockdown δοκίμασε πολλά σχέδια που «προδόθηκαν από την ανευθυνότητα των λίγων». Για ακόμη μια φορά στοχοποίησε ευθαρσώς τη νεολαία, λέγοντας πως «η βασική αιτία της διασποράς ήταν η διασκέδαση των νέων ανθρώπων».

Προετοιμάζοντας δε για τα χειρότερα, εκτίμησε πως θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δέκα ημέρες για να αποδώσουν τα μέτρα και οι επόμενες ημέρες «θα είναι δύσκολες».

Επιστρατεύοντας τουλάχιστον αμφισβητούμενα επιχειρήματα, υποστήριξε πως «δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού» για την εκτίναξη της πανδημίας, αλλά την ίδια στιγμή επανέλαβε πως εάν απαιτούνταν τεστ για την είσοδο των τουριστών θα ερχόταν στην Ελλάδα μόνο ένα 10%, άρα θα υπήρχαν επιπτώσεις στα κέρδη των ξενοδόχων.

Άσκησε δε κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν άκουσε κάποιον εκ μέρους της να λέει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιβάλλει τη χρήση μασκών νωρίτερα ή να περιορίσει τη διασκέδαση, να λάβει μέτρα νωρίτερα για τη Θεσσαλονίκη ή ακόμη και να επιβάλλει νωρίτερα το lockdown, κλείνοντας νωρίτερα την οικονομία.

«Στον τόπο μας συμβαίνει ένα παράδοξο: δεν ενοχοποιείται ο κορωνοϊός, αλλά η κυβέρνηση! Μας είπατε ότι ‘αν ήμουν εγώ, δεν θα άφηνα την κατάσταση να εξελιχθεί έτσι’. Πράγματι, με ένα νόμο και ένα άρθρο. Πάλι καλά που δεν κηρύξατε το νέο υγειονομικό αντιμνημόνιο», κατέληξε, απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος, στους επιστήμονες, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε εκ νέου ότι εκείνοι εισηγούνται και ρόλος της κυβέρνησης είναι να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, ασκώντας και πάλι κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για φωνές που θέλησαν να μειώσουν τους επιστήμονες. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Τσίπρα για πολιτική στοχοποίηση των επιστημόνων και συγκεκριμένα του Σωτήρη Τσιόδρα, με αφορμή το βίντεο που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιλέξατε την πολιτική στοχοποίηση των επιστημόνων αντί της στοχοποίησης της κυβέρνησης. Υποβιβάζετε την πολιτική αντιπαράθεση και στρώνετε το δρόμο στο σκοταδισμό της ημιμάθειας ως μοιραία κατάληξη του αντιπολιτευτικού σας κατήφορου», τόνισε και συμπλήρωσε ότι είναι έτοιμος να παραδεχθεί καθυστερήσεις και αστοχίες, αλλά ποτέ δεν θα μηδενίσει την κοινή προσπάθεια Πολιτείας, πολιτών και ειδικών που δείχνει ότι μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα όταν υπάρχουν συστράτευση και κοινές προτάσεις.

Απαντώντας στην πρόταση Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, ο πρωθυπουργός είπε: «Επειδή δεν έχετε σχέδιο, προτείνετε περίπου να συγκυβερνηθεί η χώρα. Μας λέγατε πολιτικούς απατεώνες και τώρα θέλετε να γίνετε εταίρος της κυβέρνησης. Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, σοβαρή αντιπολίτευση δεν έχει», κατέληξε, επικαλούμενος το παράδειγμα της Αγγλίας, όπου ο ηγέτης των Εργατικών ζήτησε πριν από ένα μήνα καθολικό lockdown. «Δεν σας άκουσα κ. Τσίπρα να λέτε ποτέ κάτι αντίστοιχο. Αν το είχατε πει αυτό, τότε θα μπορούσα να δεχθώ ότι θα έπρεπε ενδεχομένως να κινηθούμε νωρίτερα», σημείωσε.

Τσίπρας: «Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη»

«Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για διχαστική ομιλία και προσθέτοντας ότι απέφυγε να πει δύο απλές λέξεις: «πέσαμε έξω», παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι “νικήσαμε τον κορονοϊό” και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη; Προσπαθήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο κι έρχεστε σήμερα και λέτε τα ίδια, ότι δεν κάνατε σχεδόν κανένα λάθος, ότι φταίνε οι νέοι άνθρωποι», συμπλήρωσε.

«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Νομίζω κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική».

Μητσοτάκης: Δεν φταίει ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν φταίει το «άνοιγμα του τουρισμού» για την αύξηση των κρουσμάτων. Φυσικά, η πραγματικότητα και η πορεία των κρουσμάτων στην Ελλάδα τον διαψεύδει.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για υπουργό Υγείας την Αθηνά Λινού

Οι πρωτολογίες Μητσοτάκη-Τσίπρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This