Βραδυφλεγής η αντίδραση από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίς το θυμήθηκαν, 20 μέρες μετά...

Must Read

Δύο εβδομάδες από τότε που η τροπολογία Σπίρτζη έβαλε φωτιά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία του κόμματος θυμίζει την ενοχλητική της παρουσία στο εσωκομματικό σκηνικό.

Σαν να ξύπνησε το περασμένο Σάββατο από έναν μακρόσυρτο λήθαργο, η κομματική νεολαία πληροφορήθηκε ότι ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών κατέθεσε πριν από… 20 μέρες τροπολογία στη Βουλή με την οποία ζητούσε να προβλεφθεί ένας 13ος μισθός για την αστυνομία, σε μια περίοδο όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε δραματική ένταση της κρατικής καταστολής.

Το όλο θέμα, όπως είχε γράψει και η «δημοκρατία», προκάλεσε τρικυμία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου εκείνων των ημερών, όταν τα κορυφαία στελέχη Ε. Τσακαλώτος, Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης και Π. Σκουρλέτης αξίωσαν και πέτυχαν έπειτα από δριμεία κριτική να αποσυρθεί η επίμαχη πρόταση και στη θέση της να κατατεθεί άλλη τροπολογία, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η τροπολογία κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, η συμπερίληψη όμως των αστυνομικών προκαλεί νέες αντιδράσεις.

Αυτή τη φορά ήταν σειρά της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ -η οποία οργανωτικά είναι ανύπαρκτη, εδώ που τα λέμε- να εκφράσει τη διαφωνία της.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σημειώνει ότι είναι «παντελώς αδικαιολόγητη και πλήρως αναιτιολόγητη η συμπερίληψη των ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ. στις κατηγορίες που θα πρέπει να ενισχυθούν, δεδομένου ότι δεν αποτελούν, κατά τη γνώμη μας, τους εργαζομένους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία ή πλήττονται κατάφωρα από την οικονομική δυσπραγία πολλών κλάδων της οικονομίας».

Η ανακοίνωση της Νεολαίας έγινε ένθερμα δεκτή από την τάση των «53+», μέλη της οποίας έσπευσαν να την αναρτήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας: «Σε μια περίοδο που υπάρχει πραγματική ανάγκη στήριξης όσων εργαζομένων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην απειλή της πανδημίας […] θεωρούμε παντελώς αδικαιολόγητη και πλήρως αναιτιολόγητη τη συμπερίληψη των ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ. στις κατηγορίες που θα πρέπει να ενισχυθούν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This