Με 850 πλαστά διαβατήρια πιάστηκαν «στα πράσα» δύο Αλγερινοί που διακινούσαν λαθρομετανάστες

Οι συλληφθέντες έκρυβαν τα κλεμμένα και πλαστογραφημένα έγγραφα σε ειδικές κρύπτες στο όχημά τους

Must Read

Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεφυτρώνουν τα κυκλώματα των αλλοδαπών που διακινούν πλαστά έγγραφα στο κέντρο της Αθήνας και νομιμοποιούν μετανάστες, παρά τις απανωτές συλλήψεις και εξαρθρώσεις συμμοριών από τους αστυνομικούς.

Μόλις οι αλλοδαποί εγκατασταθούν στο κέντρο και μάθουν τα κόλπα της πιάτσας, στήνουν αμέσως τη «βιομηχανία» των πλαστών εγγράφων και θησαυρίζουν από τις… καραβιές των νεοαφιχθέντων μεταναστών.

Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγίου Παντελεήμονα κατάφεραν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής να εξαρθρώσουν μια σπείρα Αλγερινών που «πλημμύριζε» την Αθήνα με πλαστά έγγραφα και με αυτό τον τρόπο έδινε νόμιμη υπόσταση και νέα στοιχεία σε παράνομους μετανάστες, ακόμα και σε κακοποιούς.

Η επιχείρηση των αστυνομικών έγινε στην οδό Πιπίνου, όπου γνώριζαν ότι διακινούνται τα κλεμμένα και πλαστογραφημένα έγγραφα. Έτσι, αναπτύχθηκαν διακριτικά στην περιοχή και περίμεναν τους Αλγερινούς. Όταν δύο μέλη του κυκλώματος βγήκαν από ένα αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας, οι αστυνομικοί τα ακινητοποίησαν.

πλαστά διαβατήρια

Από τον έλεγχο στο όχημά τους εντοπίστηκαν ειδικές κρύπτες και μία βαλίτσα, μέσα στην οποία είχαν πλήθος διαβατηρίων. Συνολικά κατασχέθηκαν 850 διαβατήρια, τα οποία οι αλλοδαποί ισχυρίστηκαν ότι τα είχαν κλέψει από το εξωτερικό, με σκοπό τη διακίνησή τους.

Η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστούν και οι συνεργοί που θεωρείται δεδομένο ότι έχουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This