Θ. Δημόπουλος: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Στο «τραπέζι» ένα σκληρό lockdown (video)

Τρία είναι τα μέτρα για αποφυγή της καραντίνας!

Must Read

Καθόλου αισιόδοξη δεν φαίνεται να είναι η κατάσταση και τον μήνα Φεβρουάριο καθώς η αύξηση της νοσηλείας σε συνδυασμό με τον εντοπισμό μεταλλαγμένων κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς.

Το επόμενο 48ωρο φαίνεται να είναι κρίσιμο καθώς η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα βάζοντας το τραπέζι και το ενδεχόμενο για ένα σκληρότερο lockdown.

Ο πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως με τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις να βρίσκονται στο προσκήνιο, γίνεται ένας «αγώνας δρόμου» κατά της πανδημίας.

Ωστόσο σημείωσε πώς εγκεκριμένα εμβόλια στην Ευρώπη φαίνεται να προφυλάσσουν τις μεταλλάξεις και μάλιστα να δημιουργούν αντισώματα «υψηλότερων τίτλων» σε σχέση με αυτά που δημιουργεί ο οργανισμός μετά από τη φυσική νόσηση.

Αυστηρότερο lockdown

Έντονα προβληματισμένοι και ανήσυχοι είναι η κυβέρνηση και οι ειδικοί με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και με την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Εξαιτίας όλων αυτών υπάρχει ενδεχόμενο να τεθεί ένα σκληρότερο lockdown.

«Είναι κάτι που θα αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή αφού συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες».

Όπως υποστήριξε ο πρύτανης ΕΚΠΑ για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση «Είναι σημαντικό να υπάρχει ευαισθητοποίηση του κόσμου». Κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί με την αύξηση των διαγνωστικών τεστ, την τήρηση των μέτρων προστασίας και με τους εμβολιασμούς.

Αναφορικά με τα σχολεία ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά Αφού η συμβολή τους στην αύξηση των κρουσμάτων είναι μικρή.

«Η προσπάθεια όλων είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, με την έννοια ότι η συμβολή τους στις διακυμάνσεις της πανδημίας δεν είναι σημαντική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This