Παρασκευή 23/7/2021

Θ. Δημόπουλος: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Στο «τραπέζι» ένα σκληρό lockdown (video)

Τρία είναι τα μέτρα για αποφυγή της καραντίνας!

Καθόλου αισιόδοξη δεν φαίνεται να είναι η κατάσταση και τον μήνα Φεβρουάριο καθώς η αύξηση της νοσηλείας σε συνδυασμό με τον εντοπισμό μεταλλαγμένων κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς.

Το επόμενο 48ωρο φαίνεται να είναι κρίσιμο καθώς η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα βάζοντας το τραπέζι και το ενδεχόμενο για ένα σκληρότερο lockdown.

Ο πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως με τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις να βρίσκονται στο προσκήνιο, γίνεται ένας «αγώνας δρόμου» κατά της πανδημίας.

Ωστόσο σημείωσε πώς εγκεκριμένα εμβόλια στην Ευρώπη φαίνεται να προφυλάσσουν τις μεταλλάξεις και μάλιστα να δημιουργούν αντισώματα «υψηλότερων τίτλων» σε σχέση με αυτά που δημιουργεί ο οργανισμός μετά από τη φυσική νόσηση.

Αυστηρότερο lockdown

Έντονα προβληματισμένοι και ανήσυχοι είναι η κυβέρνηση και οι ειδικοί με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και με την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Εξαιτίας όλων αυτών υπάρχει ενδεχόμενο να τεθεί ένα σκληρότερο lockdown.

«Είναι κάτι που θα αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή αφού συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες».

Όπως υποστήριξε ο πρύτανης ΕΚΠΑ για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση «Είναι σημαντικό να υπάρχει ευαισθητοποίηση του κόσμου». Κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί με την αύξηση των διαγνωστικών τεστ, την τήρηση των μέτρων προστασίας και με τους εμβολιασμούς.

Αναφορικά με τα σχολεία ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά Αφού η συμβολή τους στην αύξηση των κρουσμάτων είναι μικρή.

«Η προσπάθεια όλων είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, με την έννοια ότι η συμβολή τους στις διακυμάνσεις της πανδημίας δεν είναι σημαντική».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ