Ο Ολυμπιακός κόντρα στην επίσημη αγαπημένη του Ερντογάν

Must Read

Η Μπασακσεχίρ θεωρείται η νέα ανερχόμενη ποδοσφαιρική δύναμη στην Τουρκία. Την τελευταία διετία έχασε το πρωτάθλημα τις τελευταίες δύο αγωνιστικές από την Γαλατασαράι. Πρόπερσι τερμάτισε τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή και πέρυσι δύο. Φέτος θεωρούν στην τουρκική ομάδα ότι θα καταφέρουν να κατακτήσουν τον τίτλο.

Πρόκειται για μία ομάδα με μόλις 29 χρόνια ζωής, η οποία τις τελευταίες σεζόν έχει συνδεθεί με την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό επειδή οι ιδιοκτήτες της στηρίζουν το ΑΚΡ, το κόμμα του προέδρου της Τουρκίας.

Ο Εργοντάν έπαιζε σέντερ φορ στα νιάτα του. Έγινε ημιεπαγγελματίας στην Κασίμπασα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει καριέρα. Υπήρξαν αναφορές στη γειτονική χώρα ότι τον ήθελε η Φενέρμπαχτσε, αλλά δεν έγινε η μεταγραφή κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο.

Έκτοτε, η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο έπαψε. Όμως, την τελευταία τριετία ξεκίνησαν οι αναφορές, από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, περί σχέσεις του προέδρου της Τουρκίας με την Μπασακσεχίρ. Η Ακροδεξιά, Μεράλ Ακσενέρ, μετά από ένα ντέρμπι πρωταθλήματος, είχε γράψει στο twitter: «Γαλατασαράι 2–0 Ρετζέπ Ταγίπ Ερντόγαν».

Η Μπασακσεχίρ μέχρι το 2014 δεν απασχολούσε ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας. Ωστόσο, επιχειρηματίες φίλοι του προέδρου της Τουρκίας, έβαλαν χρήματα στον σύλλογο και γρήγορα η ομάδα αναρριχήθηκε στην πρώτη κατηγορία. Μάλιστα, εδρεύει σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, το «Μπασακσεχίρ Φατίχ Τερίμ», στα εγκαίνια του οποίου ο Ερντογάν φόρεσε την φανέλα με τον αριθμό «12» στην πλάτη και συμμετείχε στο φιλικό παιχνίδι, στο οποίο πέτυχε τέσσερα τέρματα.

Η Μπασασκεχίρ ευελπιστεί να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα και να προχωρήσει στην Ευρώπη. Αλλά για το δεύτερο, θα πρέπει να προσπεράσει πρώτα το εμπόδιο του Ολυμπιακού.

Έχει ορισμένους σημαντικούς παίκτες στο ρόστερ της, με κορυφαίο τον Βόσνιο, Έντιν Βίσκα που είναι ο πρώτος σκόρερ της. Στο δυναμικό της υπάρχουν και παίκτες, όπως ο Βραζιλιάνος Ρομπίνιο, ο συμπατριώτης του Ζουνίνιο, ο Ολλανδός εξτρέμ Ελιέρο Ελία, οι Τούρκοι, Αρντάν Τουράν, Ιρφάν Καχβετσί και Φεχμί Μερτ, οι Γάλλοι Έντζο Κριβελί και Γκαέλ Κλισί, ο Ρουμάνος στόπερ Αλεξάντρου Επουρεάνου και ο πρώην άσος του Ατρόμητου, Στέφανο Ναπολεόνι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This