Η «Μήδεια» το έστρωσε για τα καλά στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα- Έρχονται χιόνια και στην Αττική (video)

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία σε πολλές περιοχές

Must Read

Στα λευκά έχουν ήδη ντυθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες αρκετές περιοχές της Βόρεια και Κεντρικής Ελλάδας, ενώ η κακοκαιρία «Μήδεια» αναμένεται μέχρι το βράδυ να πλήξει και την Αττική.

Η Θεσσαλονίκη από νωρίς σήμερα το πρωί ντύθηκε στα λευκά, καθώς η χιονόπτωση δεν σταμάτησε όλο το βράδυ, με αποτέλεσμα να το… στρώσει σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Μάλιστα, συνεργεία και ειδικά οχήματα των δήμων και της περιφέρειας έριχναν αλάτι όλο το βράδυ, για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Το έστρωσε στην Καστοριά

Στα λευκά έχει ντυθεί από χθες και η Καστοριά, αλλά και η ευρύτερη Δυτική Μακεδονία, καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε σφοδρή χιονόπτωση, με αποτέλεσμα το χιόνι να ξεπεράσει τους 20 πόντους.

Χιόνια και στην Καρδίτσα

Η επέλαση της «Μήδειας» είχε ως αποτέλεσμα να το στρώσει κανονικότατα και στην Καρδίτσα, με το χιόνι να φτάνει περίπου τα 15 εκατοστά και αντίστοιχα σε υψόμετρο 700 μέτρων έφτασε τα 35 εκατοστά. Η θερμοκρασία στην πόλη στους -2 βαθμούς και στα ορεινά στους -6.

Η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες -όπου είναι εφικτό- ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού άνω των 3,5 τόνων από τις 02.00 τη νύχτα.

Απίστευτες εικόνες και από την Λαμία

Στα λευκά ξύπνησε σήμερα και η πόλη της Λαμίας και οι γύρω στις περιοχές. Η επέλαση της «Μήδειας» επαλήθευσε τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που ήθελαν χιόνι και μέσα στην πόλη.

Αυτή την ώρα χιονίζει στην Εθνική Οδό όπου ενεργούν όμως αλατιέρες συνεχώς. Από τα ξημερώματα ζητήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκαν και στην περιοχή της Σπερχειάδας και σε άλλα χωριά του Δήμου Μακρακώμης όπου τα συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν.

Πυκνή χιονόπτωση και στο Καρπενήσι

Η «Μήδεια» το έστρωσε και στο Καρπενήσι, όπου από χθες χιονίζει ασταμάτητα, ενώ το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό, δίνοντας την αίσθηση χαμηλότερων θερμοκρασιών, λόγω των ανέμων.

Στα λευκά και ο Βόλος

Στα λευκά ντύθηκε και ο Βόλος όπου χιονίζει χωρίς σταματημό από τις πρώτες πρωινές ώρες και η θερμοκρασία έχει πέσει στον -1 βαθμό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από το χιόνι στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αλλά πάνω από τον περιφερειακό όπου η χιονόστρωση ξεπερνά τα 5 εκατοστά στις βορειοανατολικές συνοικίες με τους στενούς δρόμους, η συνέχιση της χιονόπτωσης ίσως επιφέρει προβλήματα.

Στα προάστια του Βόλου προς το Πήλιο, δηλαδή Ανω Βόλος, Ανακασιά, Αγία Τριάδα, Άλλη Μεριά μέχρι και Πορταριά και Μακρυνίτσα η χιονόπτωση είναι πολύ έντονη και το χιόνι φθάνει τα 10 εκατοστά. Όλο το Πήλιο έχει καλυφθεί από χιόνι και σε ορισμένες περιοχές επικρατεί χιονοθύελλα, όπως στα Χάνια όπου χιονίζει ακατάπαυστα από χθες και επιτάθηκε η χιονόπτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά και η θερμοκρασία έπεσε στους -9 βαθμούς.

Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Πηλίου οι δρόμοι διατηρούνται ανοιχτοί, αλλά με πολύ μεγάλη προσπάθεια, αφού επικρατεί παντού πυκνή χιονόπτωση. Συγκεκριμένα, στους δρόμους του Πηλίου και κυρίως στον άξονα Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς και Βόλου-Μηλεών-Τσαγκαράδας δουλεύουν πάνω από 50 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, που αποχιονίζουν το δίκτυο και αποπαγοποιούν το οδόστρωμα, αλλά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική από τον Άνω Βόλο και πάνω, λόγω του παγωμένου χιονιού.

Με αλυσίδες και με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κίνηση στον επαρχιακό δρόμο Καναλίων-Κεραμιδίου. Πολύ χιόνι πέφτει και στην Όθρυ και σε όλα τα ορεινά του Αλμυρού, ενώ στην Ανάβρα το χιόνι ξεπέρασε τα 20 εκατοστά και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από εκχιονιστικά μηχανήματα να κρατηθεί ο δρόμος ανοιχτός.

Θωρακισμένη η Αττική

Έτοιμη να υποδεχτεί την κακοκαιρία είναι και η Αττική, αφού από σήμερα το απόγευμα αναμένεται να εμφανιστούν τα πρώτα χιόνια και στην πρωτεύουσα.

Η «Μήδεια» συνεχίζει την επέλασή της, αφήνοντας από τα ξημερώματα τις περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με κατεύθυνση τα νοτιότερα μέτωπα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, το χιονόνερο, τις πυκνές χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς βοριάδες.

Στην Πεντέλη, μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό είναι έτοιμοι να επέμβουν όπου χρειαστεί, με το στοίχημα να είναι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί σε όλες τις περιοχές.

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων με θερμαινόμενες αίθουσες και Rapid Test

Σε κατάσταση ετοιμότητας για την προστασία των αστέγων βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων, μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού και χαμηλές θερμοκρασίες. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος άνοιξε δομές και χώρους, όπου οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν, να έχουν γεύματα και να προστατευθούν.

Ειδικότερα, από χθες, Σάββατο, στις 18.00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός, άνοιξαν σε 24ωρη βάση οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

– Η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9 – τηλ: 210.5140877), στην οποία οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη θα μπορούν βρουν έναν καθαρό χώρο, με γεύματα και κουβέρτες. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν θα υποβληθούν κατά την είσοδο στο χώρο σε Rapid Test.

– To Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60 – τηλ: 210.2011151), όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Κατά την είσοδο στο χώρο, επίσης πραγματοποιείται RapidTest.

Επιπλέον, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), θα διαθέτει θέσεις στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, όπου οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και εκεί, οι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid test πριν εισέλθουν στο χώρο.

Οι ομάδες του “Street Work” του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα σαρώνουν όλο το 24ωρο τους δρόμους της πόλης για τον εντοπισμό αστέγων, στους οποίους θα παρέχουν ζεστά ροφήματα, φαγητό, κουβέρτες, ενώ θα τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο για να προστατευτούν από το κρύο.

Παράλληλα, έχει τεθεί σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This