Πηγή Δεβετζή: «Χτύπησα πρώην σύνροφό μου που με έπιασε από τον λαιμό και με κόλλησε σε μια ντουλάπα» (video)

«Γύρισε το μυαλό μου»

Must Read

Η Πηγή Δεβετζή είναι αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν και του άλματος εις μήκους, με μεγάλες διακρίσεις. Θεωρείται μάλιστα μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες στην ιστορία του τριπλούν αφού κατέχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Σε συνέντευξή της η «Ιπτάμενη Θρακιώτισσα», όπως την χαρακτηρίζουν, αναφέρθηκε στη ζωή ενός αθλητή αλλά και στη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Το μόνο που έχω απέναντι μου είναι να πατήσω έγκυρο και να προσγειωθώ εκεί που έχω στόχο. Δεν ακούω τίποτα πριν το άλμα. Ο κόσμος βλέπει το αποτέλεσμα. Όμως δεν ξέρει το background τις στερήσεις και τις προπονήσεις. Ο κόσμος περιμένει από εσένα για να πανηγυρίσει και να χαρεί. Είμαι πολύ τυχερή που έζησα το όνειρο να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχα ξεκινήσει προπονήσεις για την Ολυμπιάδα του 2012, όμως το σώμα δεν πήγαινε. Δεν ήθελα να φτάσω στο σημείο να πω ότι σταματάω επειδή θα έχω τραυματιστεί σοβαρά. Αν μπορούσα θα συνέχιζα, αν μπορούσα θα γινόμουν ξανά αθλήτρια», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις άσχημες συμπεριφορές που βίωσε στο ξεκίνημα της καριέρας της ως αθλήτρια.

«Πολλές φορές ένιωσα πληγωμένη από τον χώρο του αθλητισμού. Περισσότερες οι λύπες παρά οι χαρές. Το θέμα είναι ότι μέσα μου ένιωσα δυνατή και εγωίστρια για αυτό που έκανα. Έτσι, όταν με έφτυσαν και μου είπαν “πήγαινε σπίτι σου να πλύνεις κανένα πιάτο” είπα όχι, χτύπησα το χέρι μου στο τραπέζι, σηκώθηκα και προσπάθησα. Αυτό έγινε το 1994» ανέφερε και πρόσθεσε: «Φαγητό δεν είχα εκεί που έμενα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι συναθλητές μου και οι μάγειρες μου έδιναν φαγητό. Περνούσα από τη βιτρίνα και κοιτούσα το φαγητό. Μου έλεγαν “θέλεις να φας” και εγώ έλεγα ότι ψάχνω κάτι φίλους μου. Η ζωή του αθλητή είναι μοναχική με πολλές λύπες και στερήσεις»

«Αν βγω και πω ονόματα μπορεί να κλείσω πολλά σπίτια»

Μιλώντας για το ελληνικό #Metoo που ξεκίνησε από τον χώρο του αθλητισμού, η Πηγή Δερβετζή αποκάλυψε ότι εκείνη δεν βίωσε σεξουαλική παρενόχληση ή κάποιο παρόμοιο περιστατικό.

«Όχι ότι δεν γίνονται, και σε όλους του χώρους. Πεσίματα πάρα πολλά στον χώρο του αθλητισμού. Αλλά δεν έτυχε να φτάσω στο σημείο να αισθανθώ την πίεση ότι πρέπει να κάνω κάτι για να πετύχω κάτι παραπάνω. Αν βγω και πω ονόματα μπορεί να κλείσω πολλά σπίτια από ανθρώπους που έφαγα πολύ bullying και φλερτ πιο έντονο. Ήμουν πολύ δυνατό παιδί και αντιδραστικό ώστε να αφήσω κάποιον να θίξει την αξιοπρέπειά μου», τόνισε.

Παρόλα αυτά έχει βιώσει λεκτική βία από τον πρώην σύντροφό της, τον οποίο αναγκάστηκε να χτυπήσει προκειμένου να μπορέσει να αμυνθεί.

«Πήγε να με χτυπήσει, με έπιασε από τον λαιμό και με κόλλησε σε μια ντουλάπα. Και εκεί μου γύρισε το μυαλό. Έφυγα την ίδια μέρα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This