Τα μικρά διαλείμματα από τον υπολογιστή δρουν αγχολυτικά

Η απομάκρυνση από τον υπολογιστή για λίγα λεπτά βελτιώνει τις επιδόσεις των εργαζομένων

Must Read

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα μικροδιαλείμματα μπορούν να αποδειχθούν μεγάλη υπόθεση για τη βελτίωση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης μέρας στη δουλειά. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του πανεπιστημίου North Carolina State στις ΗΠΑ, που διαπίστωσε ότι ένα πεντάλεπτο διάλειμμα είναι ικανό να βελτιώσει τις νοητικές επιδόσεις και να βοηθήσει τους εργαζομένους να παλέψουν την κούραση.

Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από εργαζομένους σε διάφορες χώρες και ανακάλυψαν ότι οι εργαζόμενοι, όταν ήταν ιδιαίτερα κουρασμένοι, είχαν την τάση να κάνουν περισσότερα μη προγραμματισμένα διαλείμματα. Η απομάκρυνση από τον υπολογιστή ακόμα και για λίγα λεπτά τους βοηθά να αντλήσουν αρκετή ενέργεια για να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους, ενώ βελτιώνει και τη διάθεσή τους.

Bοηθάει τους εργαζομένους να χαλαρώσουν

Οι ερευνητές εξηγούν ότι η διακοπή για να φτιάξει κανείς έναν καφέ ή για να χαζέψει έξω από το παράθυρο βοηθάει τους εργαζομένους να χαλαρώσουν, να αποβάλουν το άγχος και να απομακρύνουν λίγο το μυαλό τους από την πηγή φόρτισης, που είναι η δουλειά. Τα μικροδιαλείμματα έχουν αξία και για όσους δουλεύουν από το σπίτι. «Ενα μικροδιάλειμμα είναι εξ ορισμού μικρής διάρκειας. Ωστόσο ένα πεντάλεπτο διάλειμμα μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο, αν το κάνει κανείς την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει η Sophia Cho, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο North Carolina State, και εξηγεί: «Βασικά, τα μικροδιαλείμματα βοηθούν να διαχειριστεί κανείς τις πηγές ενέργειάς του μέσα στη μέρα, και αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε μέρες που είναι πολύ κουρασμένος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This