Lockdown: «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία από διασωληνωμένους – Εκτάκτως σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη ο Κοντοζαμάνης

800 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στη συμπρωτεύουσα

Must Read

Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Το ΕΣΥ βρίσκεται εκτός ελέγχου με τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα μόνο στη Θεσσαλονίκη παρουσίασαν άνοδο κατά 28%.

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

800 άνθρωποι νοσηλεύονται στη συμπρωτεύουσα. Μόλις το προηγούμενο 24ωρο κατεγράφησαν 245 κρούσματα. 240 ήταν μόνο χθες, Δευτέρα 5/4, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία της πόλης. Η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή φαίνεται ότι ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Και ενώ από την αρχή του χρόνου, η κυβέρνηση μάς διαβεβαιώνει ότι μετά από λάθη και αστοχίες, τώρα βρέθηκε ο τρόπος για να βγούμε από την επιδημιολογική και οικονομική κρίση, τα δεδομένα δείχνουν άλλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το επιτελείο του, πολιτικό και επιστημονικό, πέφτουν συνεχώς σε αντιφάσεις, σε λάθος αποφάσεις και βεβιασμένες κινήσεις. Το μόνο πράγμα που έπρεπε από την αρχή να αναδιοργανώσουν και δεν αναδιοργάνωσαν, και το οποίο θα έφερνε ουσιαστικό αποτέλεσμα, είναι το ΕΣΥ. Μόνο με αυτό δεν ασχολήθηκε κανείς. 

Σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη ο Κοντοζαμάνης

Στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 6/4, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στις 10:00, ο κ. Κοντοζαμάνης θα προεδρεύσει σύσκεψης με διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο». Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28% και η αύξηση της πίεσης στις νοσηλευτικές μονάδες είναι αισθητή.

Ποια η εικόνα των κρουσμάτων σε Αττική και Αχαΐα

Η Αττική είχε και πάλι τα περισσότερα κρούσματα με 783 περιπτώσεις (184 στο κέντρο), ενώ η κατάσταση στην Αχαΐα εξακολουθεί να είναι ανησυχητική αφού κατέγραψε 112 περιπτώσεις.

Και στην Αχαΐα πάντως η κατάσταση είναι δύσκολη στα νοσοκομεία, καθώς όπως ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου στο Ρίο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν διασωληνωμένοι ακόμη και εκτός ΜΕΘ καθώς η κατάσταση είναι αφόρητα πιεστική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This