Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Η εγκληματικότητα μειώθηκε»

«Αυτό που πυροδότησε φόβο είναι η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων»

Must Read

Aύξηση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σκοπίμως συγχέει την εγκληματικότητα με την ανησυχία της κοινωνίας, την εγκληματοφοβία, λόγω της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών των μπράβων.

«Εγκληματικότητα είναι φυσικά οι ανθρωποκτονίες, οι ληστείες οικιών, οχημάτων, οι διαρρήξεις, η διακίνηση ναρκωτικών. Σε όλα αυτά στο πεντάμηνο του 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μια μείωση από 10% ως 40% αντιστοίχως, στην Αθήνα και στην επικράτεια», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι αυτό που πυροδότησε φόβο και ανησυχία είναι «η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τους λογαριασμούς τους»

«Στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι σπάνιο, σχεδόν ανήκουστο για τα ήθη μας. Γι’ αυτό σοκάρει, γι’ αυτό συγκλονίζει. Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της. Μάς εξοργίζει, μάς στοιχίζει, μάς ξεπερνά αλλά είναι μοναδικό. Όσο κι αν φοβίζει, όσο και αν ανησυχεί, είναι μοναδικό. Φυσικά τους δράστες τους ερευνά, τους ψάχνει και τους αναζητά μέσα από την έρευνα η Αστυνομία, με σύστημα, με πείσμα. Δεν μιλάμε, όμως, γι’ αυτό τώρα εδώ. ‘Αρα, το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ενώ είναι πηγή ανησυχίας και αισθήματος ανασφάλειας, δεν μεταφράζεται αυτόματα σε άνοδο της εγκληματικότητας», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναφέρθηκε και στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών των «μπράβων»: «Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τους λογαριασμούς τους, το 2007, το 2012, το 2017, το 2018, το 2021. Σας θυμίζω ότι το 2018 είχαμε επτά αλληλοεκτελέσεις μπράβων. Και δεν το λέω ούτε μοιρολατρικά ούτε σαν θεατής. Πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη και ανησυχητική. Είναι ξεκαθάρισμα. Δεν είναι γενικό φαινόμενο που αφορά τη ζωή ή την περιουσία του πολίτη. Συμπέρασμα με τα Γλυκά Νερά και με τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Ανεβαίνει η εγκληματοφοβία, η ανησυχία των ανθρώπων, το αίσθημα ανασφάλειας. Δεν το υποτιμώ καθόλου, ίσα-ίσα το αντίθετο. ‘Αλλο όμως εγκληματοφοβία και άλλο εγκληματικότητα. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αυτό το αίσθημα ανησυχίας με ακρίβεια. Το επικαλείστε και εσείς, το αποδέχομαι».

Ο υπουργός επέμεινε ότι «υπάρχει μία σύγχυση μεταξύ εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας, αλλά, όπως δείχνουν τα στοιχεία «η εγκληματικότητα μειώνεται, δεν αυξάνεται. Ενώ η εγκληματοφοβία αυξάνεται ακριβώς λόγω αυτών των ειδικών γεγονότων».

Ο νόμος Παρασκευόπουλου

Σχολιάζοντας το νόμο Παρασκευόπουλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε σε υπόθεση κακοποιού που το 2015 καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακή, αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου το 2019 και σήμερα καταδιώκεται για ληστεία με απόπειρα φόνου: «Μόνο στη Διεύθυνση ΥΔΕΖΙ εδώ στην Αττική και μόνο στο τμήμα κλοπών και διαρρήξεων, που αφορά τους κλέφτες και τους διαρρήκτες, είναι εκατόν δεκαεπτά περιπτώσεις την τελευταία διετία -εννοώ έως ότου έληξε ο νόμος Παρασκευόπουλου- και όλοι αυτοί είναι έξω. Και όλοι αυτοί επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και εναντίον των πολιτών», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This