Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τη μετάλλαξη Δέλτα – Λιγότερο αποτελεσματικά τα υπάρχοντα εμβόλια!

Ανησυχεί τους ειδικούς ένα πιθανό σύμπλεγμα μεταλλάξεων - Ουσιαστικά θα χάσουν τη δραστικότητά τους τα εμβόλια!

Must Read

Όλα δείχνουν πως έχουμε μεγάλη ακόμη πορεία μπροστά μας, μέχρι να ξεμπερδέψουμε με τον κορωνοϊό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για την μετάλλαξη Δέλτα, την αποκαλούμενη και «ινδική».

Σύμφωνα με την τεχνική διευθύντρια για τον κορωνοϊό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μαρία Φαν Κέρκχοφε, τα υπάρχοντα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Δέλτα! Όπως δήλωσε: «Υπάρχει μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Lancet που εξέτασε τη μειωμένη εξουδετέρωση τίτλου από τις παραλλαγές άλφα, βήτα, γάμμα και δέλτα που δείχνουν μείωση της εξουδετέρωσης στην παραλλαγή δέλτα. Όχι τόσο όσο στην παραλλαγή βήτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, αυτά τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Παράγουν αρκετά αντισώματα για να προστατεύσουν από σοβαρές ασθένειες και θάνατο».

Και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις παραλλαγές του κορωνοϊού, στον «αστερισμό μεταλλάξεων», που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναποτελεσματικότητα τα εμβόλια.

«Ίσως υπάρξει στιγμή που θα έχουμε έναν σύμπλεγμα μεταλλάξεων που θα εμφανιστούν σε μία παραλλαγή και απέναντι στην οποία τα εμβόλιά μας ουσιαστικά θα χάσουν τη δραστικότητά τους και αυτό θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα το αποφύγουμε» τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Φαν Κέρκχοφε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This