ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΒρήκαν περικεφαλαία στην παραποτάμια περιοχή του Αλφειού!

Βρήκαν περικεφαλαία στην παραποτάμια περιοχή του Αλφειού!

Εκτιμάται ότι είναι κορινθιακού τύπου, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά τον 7ο αιώνα π.Χ.

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν τα μέλη μιας οικογένειας το περασμένο Σάββατο, όταν ανακάλυψαν ένα συγκλονιστικό αρχαίο εύρημα στην παραποτάμια περιοχή του Αλφειού. Συγκεκριμένα, όταν βρέθηκαν για αρδευτικούς λόγους κοντά στις όχθες του ποταμού, ανακάλυψαν μέσα στα καλάμια μια… περικεφαλαία, της οποίας το σχήμα και η όψη έχουν αλλοιωθεί ελαφρώς λόγω της έκθεσης που είχε υποστεί.

Αμεσα τα μέλη της οικογένειας περισυνέλεξαν το εύρημα και επικοινώνησαν με τον δικηγόρο Θοδωρή Αντωνόπουλο, με σκοπό να την παραδώσουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

«Οι πελάτες μου επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν ότι βρήκαν μια περικεφαλαία. Τότε μαζί και χωρίς δεύτερη σκέψη πήγαμε και την παραδώσαμε ως οφείλαμε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων που το έπραξαν αυτό. Αλλωστε, η περιοχή μας έχει πολλά αρχαία και πρώτοι εμείς πρέπει να προστατέψουμε την Ιστορία και τον πολιτισμό μας και να αποτρέψουμε φαινόμενα αρχαιοκαπηλίας» είπε ο δικηγόρος.

Οπως εκτιμάται από το σχήμα της περικεφαλαίας, φαίνεται ότι είναι κορινθιακού τύπου, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά τον 7ο αιώνα π.Χ. και είναι γνωστός έως σήμερα ως το κατεξοχήν αρχαίο ελληνικό πολεμικό κράνος.

Φωτό: patrisnews.com

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης