SOS: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 9 περιοχές! Σε ύφεση τα χθεσινά μέτωπα

Must Read

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 49 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν, χθες, στην χώρα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τεράστιες μάχες με τις φλόγες. Αν και οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, σε Ναύπλιο και Χαλκίδα τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι Αρχές λαχτάρησαν καθώς το πύρινο θηρίο έφθασε πολύ κοντά σε σπίτια. 

Ωστόσο, σήμερα, η εικόνα της πυρκαγιάς τόσο στην κοινότητα Αραχναίου στο Ναύπλιο, όσο και στη Χαλκίδα είναι βελτιωμένη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ανέφερε ότι: «Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση». Υπενθυμίζεται ότι χθες εκκενώθηκε το χωριό Γκατζία όπου ξεκίνησε η φωτιά. Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν με sms στο 112. 

Στην τοπική κοινότητα Αραχναίου στο Ναύπλιο Αργολίδας η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 67 πυροσβέστες, 18 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ στην κατάσβεση της πυρκαγιά συμμετέχει και ένα ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 9 περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για τέσσερις Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This