«Ένας άφραγκος Ωνάσης»

Must Read

Είναι γνωστό ότι ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, πέραν του ψυχαγωγικού κομματιού, δίδασκε.

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Δίδασκε ήθος, δίδασκε πατριωτισμό, δίδασκε εντιμότητα, δίδασκε Ελλάδα. Μία τέτοια ταινία είναι και η «Ενας άφραγκος Ωνάσης», παραγωγής 1969, σε σενάριο Γιώργου Λαζαρίδη και σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη.

Τότε, βλέπετε, δεν βρισκόμασταν στην εθνομηδενιστική εποχή του σήμερα. Η υπόθεση της ταινίας αναφέρεται στις προσπάθειες του ιδιοκτήτη τουριστικής επιχειρήσεως Ιάσονα Ζούμπερη (Αν. Μπάρκουλης), κλασικού τύπου αεριτζή, ο οποίος βλέποντας την εταιρία του να πηγαίνει κατά διαβόλου προσπαθεί να πουλήσει το ξενοδοχείο του κοψοχρονιά σε Γερμανούς και στη συνέχεια να το σκάσει στο εξωτερικό – τι πρωτότυπο! Ο υπάλληλος της εταιρίας Αγησίλαος Ωνάσης (κ. Βουτσάς) αποκαλύπτει την κομπίνα λίγο προτού ολοκληρωθεί και κραυγάζει: «Η Ελλάδα δεν πουλιέται, ρε, κι αυτό το ξενοδοχείο είναι και θα παραμείνει ελληνικό». Γεμάτη προφητείες η ταινία με όλους τους και σήμερα πρωταγωνιστές επί σκηνής. Είναι αξιοθαύμαστο πώς ο σεναριογράφος είδε τόσο μακριά. Και τότε μεν πάλευαν για να σώσουν ένα ξενοδοχείο. Σήμερα παλεύουμε για να σώσουμε ένα πέλαγος… Παλεύουμε, άραγε;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έγινε και αυτό: Το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu για πρώτη φορά στο Ιόνιο!

Δεν είναι καθόλου τυχαία η ανάρτηση την οποία έσπευσε να κάνει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, καθώς για πρώτη φορά...

More Articles Like This