Κρητική βεντέτα, έρωτας και «Σασμός» – Λεπτομέρειες για τη νέα σειρά του Alpha (video)

«Γιατί η ιστορία μπορεί να ξαναγραφεί»

Must Read

Βρουλάκηδες εναντίον Σταματάκηδων, όπως άλλοτε στην ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχήλ «Η νεράιδα και το παλικάρι», με τους Φουρτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες!

Η «Espresso» έμαθε τα πάντα όλα για τη νέα σειρά του Alpha με τίτλο «Σασμός» (σ.σ.: «συμφιλίωση» στην κρητική διάλεκτο), και μάλιστα εξασφάλισε και μια μοναδική φωτογραφία των πρωταγωνιστών από τα γυρίσματα, ένα απίθανο στιγμιότυπο, σαν έργο τέχνης, που παραπέμπει στον Μυστικό Δείπνο!

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση; Ο αναπάντεχος έρωτας μεταξύ του Αστέρη Σταματάκη (Ορφέας Αυγουστίδης) και της Αργυρώς Βρουλάκη (Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη) είναι ένας έρωτας παθιασμένος, που θα έρθει να ταράξει τις οικογενειακές ισορροπίες, να αμφισβητήσει την αιματηρή αναμέτρηση και να ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Η βασική ιστορία εμπλουτίζεται με φόνους, με αμφισβητούμενα κίνητρα. Η ιστορία αρχίζει σήμερα… για να ανοίξει και πάλι τον κύκλο της βεντέτας μεταξύ δύο οικογενειών, των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων, από εκεί που είχε σταματήσει είκοσι χρόνια πριν. Η επιστροφή της Αργυρώς, της μικρής κόρης του Μάρκου Βρουλάκη, που δέχτηκε τη σφαίρα από τον Βασίλη Σταματάκη, και ο έρωτάς της με τον γιο του φονιά, τον Αστέρη Σταματάκη, θα ξυπνήσουν τους εφιάλτες του παρελθόντος και τα πάθη, θα αναστατώσουν το χωριό και θα ξαναγράψουν την ιστορία.

Γιατί η ιστορία μπορεί να ξαναγραφεί. Με συγχώρεση κι αγάπη. Με «σασμό». Το άγριο αυθεντικό τοπίο της Κρήτης, η μουσική της, οι άνθρωποι και οι παραδόσεις τους είναι μια σύγχρονη ζωντανή κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα ένας κόσμος αυστηρός με κώδικες τιμής και ηθικής, όπου μετράνε ακόμη ο λόγος, η μπέσα. Σε αυτό το περιβάλλον, η αξιοπρέπεια είναι πάνω ακόμα κι από την ίδια τη ζωή, οι αρχές και οι αξίες είναι φανερές ακόμα και όταν υπάρχει αδικία και αυτοκαταστροφή.

Οι «κακοί» της ιστορίας

Πάνω από το «εγώ» μπαίνει αυτονόητα το «εμείς», οι δεσμοί αίματος, η φιλία, η οικογένεια. Κι αν κάποιος το ξεχάσει, υπάρχουν οι αυστηρές μαυροφορεμένες μανάδες που υπενθυμίζουν το χρέος του καθενός και του οπλίζουν το χέρι. Εδώ ακόμα και οι πιο «κακοί» της ιστορίας έχουν έναν κώδικα ηθικής.

Οι χαρακτήρες της σειράς, μεγαλωμένοι σε αυτό το περιβάλλον, εκρηκτικοί, σιωπηλοί, σφαιρικοί, ολοκληρωμένοι, απρόβλεπτοι κάποιες φορές, κινούν το νήμα της ιστορίας με κριτήριο την τιμή και το χρέος.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Δημήτρης Λάλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη, Τάσος Νούσιας, Μαρία Πρωτόπαππα, Δημήτρης Ημελλος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλης Αεράκης, Ευγενία Σαμαρά, Κώστας Νικούλι, Θανάσης Πατριαρχέας.
Στον ρόλο της Καλλιόπης συναντάμε την υπέροχη Μαρία Τζομπανάκη και στον ρόλο της γιαγιάς Ειρήνης τη σπουδαία θεατρική ηθοποιό Ολγα Δαμάνη.

Ο «Σασμός» είναι μία υπερπαραγωγή, κορμός της οποίας αποτελεί το επιτυχημένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη «Σασμός», σε σενάριο Β. Χ. Σπηλιόπουλου, σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου και παραγωγή J.K. Productions S.A. – Καραγιάννης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This