ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΤραγωδία στην Ουκρανία: Συντριβή Su-24M – Νεκροί οι δύο πιλότοι

Τραγωδία στην Ουκρανία: Συντριβή Su-24M – Νεκροί οι δύο πιλότοι

Ανήκε στην 7η Τακτική Αεροπορική Ταξιαρχία της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Τραγικό τέλος είχε η πτήση ουκρανικού μαχητικού-βομβαρδιστικού Su-24M, το οποίο συνετρίβη την Τρίτη 16 Ιουνίου 2026 σε περιοχή της δυτικής Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο πιλότοι που επέβαιναν σε αυτό.

Την είδηση επιβεβαίωσε επίσημα η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, ανακοινώνοντας ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν κατάφερε να επιβιώσει από τη συντριβή.

Ανήκε στην 7η Τακτική Αεροπορική Ταξιαρχία

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το αεροσκάφος ανήκε στην 7η Τακτική Αεροπορική Ταξιαρχία της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, με έδρα την αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιβ στην περιφέρεια Χμελνίτσκι.

Η μονάδα αυτή επιχειρεί σε κρίσιμα σημεία του μετώπου και τα συγκεκριμένα αεροσκάφη Su-24M έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ως πλατφόρμες εκτόξευσης δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Οι δύο πιλότοι

Οι δύο νεκροί αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Επισμηναγός Ζαχαρούλκο Μπόγκνταν Γκριχόροβιτς και ο Υποσμηναγός Μπαμπένκο Μπόγκνταν Ολεξάντροβιτς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα. Οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι ξεκινά έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής.

*Φωτογραφία X @УНН

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης