Συνεχίζεται η μάχη στην Αρκαδία: Αγωνία να μην «φουντώσουν» τα μέτωπα σε Αετοράχη, Νεοχώρι, Όχθια και Καλλιάνι (video)

Επί ποδός οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Επιχειρούν τα εναέρια μέσα - Οι κάτοικοι προσεύχονται να βρέξει

Must Read

Αναζωπυρώσεις εμφανίστηκαν στην περιοχή της Γορτυνίας στην Αρκαδία, με την πυρκαγιά να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ενεργό μέτωπο στο Νεοχώρι Γορτυνίας

Στο Νεοχώρι Γορτυνίας το μέτωπο είναι ενεργό με 12 πυροσβέστες να επιχειρούν αυτή την ώρα στο σημείο, ενώ δυο Canadair έχουν κάνει τις πρώτες ρίψεις.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το βράδυ και από εκείνη την ώρα δίνουν τεράστια μάχη για να σβήσουν το μέτωπο.

Μέχρι στιγμής έχουν καεί 100.000 στρέμματα μόνο στην Γορτυνία, ενώ άλλα 200.000 έχουν γίνει στάχτη στην Ηλεία από την ίδια φωτιά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου.

Σύμφωνα με το e-gortynia.gr, συνεχίζεται ο αγώνας για να τεθούν οι εστίες φωτιάς υπό έλεγχο.

Αυτά είναι τα κύρια μέτωπα

  • Ένα μεγάλο μέτωπο ήταν στο Νεοχώρι. Η φωτιά έκαψε εκατοντάδες ελαιόδεντρα και καλλιέργειες
  • Ένα δεύτερο μέτωπο ήταν στο Φαναράκι και στο Καστράκι, όπου στο δεύτερο δυστυχώς υπήρξαν ζημιές και κάηκαν σπίτια. Στο Φαναράκι μπήκε σε αυλές σπιτιών, ακόμα και στο Νεκροταφείο. Η φωτιά αυτή προχώρησε και απείλησε να φτάσει και στο Καλλιάνι

Έλληνες, Γάλλοι και Γερμανοί πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεση όλων των εστιών που υπάρχου σε Αετοράχη, Νεοχώρι, Όχθια και Καλλιάνι.

Αρκετά χωριά χωρίς ρεύμα

Ένας πυκνός άσπρος καπνός έχει καλύψει από άκρη σε άκρη τη Γορτυνία, περιορίζοντας την ορατότητα και κάνοντας την ατμόσφαιρα πολύ αποπνικτική, μέχρι και το τελευταίο χωριό της Γορτυνίας από την πλευρά της Αχαΐας, το Πράσινο.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής όλη τη νύχτα έδωσαν αγώνα για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην δημιουργηθεί νέο μεγάλο μέτωπο που θα μπορούσε να απειλήσει σπίτια. 

Τεράστια η καταστροφή

Η φωτιά στην ορεινή Αρκαδία έχει αφήσει πίσω της τεράστια καταστροφή. Έχουν χαθεί πολλά σπίτια σε Γορτυνία, Πυρρή, Λιβαδάκι.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε γρήγορα σε εκκενώσεις 21 οικισμών με αποτέλεσμα ευτυχώς να μην υπάρχουν τραυματίες. Στο Πυρρή έχουν καταστραφεί πολλές ελιές καθώς είναι περιοχή που παράγει πολλούς τόνους λάδι.

Όπως ανέφερε τα ξημερώματα ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης περίπου τρεις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στις περιοχές Καλλιάνι και Νεοχώρι», ενώ μικρότερες αναζωπυρώσεις είχαν σημειωθεί στις περιοχές Καστράκι, Πυρρί και Λιβαδάκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This