Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη μονοπώλησε και τα διεθνή ΜΜΕ

Must Read

Σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σκορπίζοντας θλίψη σε ολόκληρο το πανελλήνιο.

H είδηση του θανάτου του δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη τα και τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η δυσάρεστη αυτή είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου και τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ κάνουν αναφορά στην ζωή του διεθνούς εμβέλειας Έλληνα και στην μακρά πορεία του στην τέχνη.

Reuters

«Ο συνθέτης του “Ζορμπά” πεθαίνει σε ηλικία 96 ετών» ήταν ο τίτλος που χρησιμοποίησε το πρακτορείο Reuters, κάνοντας μία συνοπτική αναφορά στη ζωή του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

New York Times

H New York Times γράφει: «Ο Μίκης Θεοδωράκης, Έλληνας συνθέτης και μαρξιστής επαναστάτης πέθανε στα 96 του», περιλαμβάνοντας το αναλυτικό βιογραφικό του αξιοσέβαστου καλλιτέχνη, ενώ εστίασε στον αγώνα του κατά της Χούντας.

«Διεξήγαγε έναν πόλεμο λέξεων και μουσικής εναντίον μιας στρατιωτικής χούντας που απαγόρευσε το έργο του και τον φυλάκισε κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας της στην Ελλάδα, από το 1967 έως το 1974», αναφέρει μεταξύ άλλων

Deutsche Welle

«Η μουσική και πολιτική φωνή του διέσχισε την ιστορία της Ελλάδας στον πόλεμο, τη δικτατορία και τη λιτότητα», αναφέρει η Deutsche Welle.

Focus

Tο περιοδικό Focus κάνει λόγο για τον θάνατο του δημιουργού της μουσικής για το «Συρτάκι». «Κανένας άλλος δεν κατάφερε να ερμηνεύσει την ελληνική νοοτροπία με τόσο πρωτότυπο τρόπο και να την κάνει γνωστή σε όλον τον κόσμο. Όμως ο Μίκης Θεοδωράκης δεν ήταν απλώς ένας συνθέτης, ένας μουσικός και μαέστρος. Ήταν αντιστασιακός και πολιτικός», σημειώνει το περιοδικό ενώ αναφέρει πως τα ελληνικά μέσα έχουν διακόψει την ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν αφιερώματα για την ζωή και το έργο του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη.

Die Zeit

«Συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους συνθέτες της Ελλάδας. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος με τη μουσική για τον Αλέξη Ζορμπά έγραψε κινηματογραφική ιστορία, πέθανε στα 96 του χρόνια», γράφει η εφημερίδα Die Zeit και προσθέτει: «Για πολλούς Έλληνες ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μέχρι και σήμερα η φωνή του λαού. Η μουσική του θεωρήθηκε παρηγοριά, ειδικά σε ιστορικά δύσκολες εποχές, όπως η στρατιωτική δικτατορία, αλλά και ένδειξη αντίστασης»

Ansa

«Πένθος, έφυγε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνθέτης του “Ζορμπά” που δημιούργησε το συρτάκι. Ο πιο γνωστός έλληνας συνθέτης κάθε εποχής, πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε ηλικία 96 ετών, μετά από μια μακρά ζωή, γεμάτη τιμές, πόνο, συνυφασμένη με ορισμένα από τα τραγικότερα γεγονότα του περασμένου αιώνα», αναφέρει το Ιταλικό πρακτορείο Ansa.

La Stampa

Η εφημερίδα La Stampa, στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει ότι «ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού» και «αφιέρωσε την ζωή του στην μουσική και στην πολιτική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This