Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Είχαμε 3 εκατ. γιατρούς και τώρα έχουμε 10» (video)

«Όλοι έχουμε πάρει πτυχίο Ιατρικής από το Facebook», λέει ειρωνικά ο καθηγητής

Must Read

Ειρωνικός και προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο  Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Κατηγόρησε την… παιδεία για το γεγονός ότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει εμβολιαστεί γιατί έχει τις αμφιβολίες του και φοβάται: «Η άρνηση των ανθρώπων στην αποδοχή των ευρημάτων της επιστήμης (σε σύγκριση με άλλες χώρες του νότου) δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην γενικότερη παιδεία που λάβαμε σαν λαός τα τελευταία 40 χρόνια. Από εκεί για μένα ξεκινάει το πρόβλημα».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας ‘σκληρός πυρήνας’ που δεν προσεγγίζεται. Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτούς που φοβούνται γιατί αυτοί ακούνε και δεν είναι λίγοι».

Βέβαια, αυτό που δεν είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, είναι ότι η παιδεία «χτίζεται» με την ενημέρωση, με την παράθεση όλων των δεδομένων, είτε θετικά είτε αρνητικά, με την ειλικρίνεια γιατρών και αρμοδίων και φυσικά όχι με απειλές, με εκβιασμούς, με απόκρυψη ή διαστρέβλωση στοιχείων  και εξαναγκασμούς.

Σχολίασε ακόμα και τις αντικρουόμενες απόψεις για τα εμβόλια λέγοντας: «Είχαμε 3 εκατ. γιατρούς και τώρα έχουμε 10. Όλοι έχουμε πάρει πτυχίο Ιατρικής από το Facebook». Το ότι είναι πάρα πολλοί επιστήμονες μεταξύ αυτών που εκφράζουν ανησυχίες, δεν έχει σημασία για τον κ. Βασιλακόπουλο. Σημασία έχει ότι δεν συμφωνούν με το αφήγημα.

Παιδιά και εμβόλια

Εννοείται πως θα είχε κάτι να πει και το «θέμα» των ημερών, τα παιδιά: «Όταν ξεκίνησε η επιδημία τα παιδιά ήταν γύρω στο 13% των κρουσμάτων και τώρα το ποσοστό έχει φτάσει  περίπου στο 30%. Αυτό οφείλεται στην μετάλλαξη Δ και παράλληλα στην αυξημένη ιχνηλάτηση καθώς πραγματοποιούνται πολλά περισσότερα τεστ στα παιδιά σε σύγκριση με πέρσι».

Όσο για τον εμβολιασμό των παιδιών και τους φόβους (μαζί με τις αμφιβολίες) που υπάρχουν; «Ναι ένα παιδί σπάνια θα νοσήσει σοβαρά. Όμως ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα γίνει η ‘στραβή’ για το δικό μου παιδί που είναι 11 ετών;», αναρωτήθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος, αλλά κανείς δεν του ανταπέδωσε την ερώτηση και σε σχέση με τον εμβολιασμό. Ποιος εγγυάται ότι δεν θα γίνει η στραβή σε ένα παιδί μετά το εμβόλιο;

Μάλιστα, πρόσθεσε με στόμφο πως το 11χρονο παιδί του θα είναι από τα πρώτα ηλικίας 5-11 ετών που θα κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα, «μιας και η έγκριση για τον εμβολιασμό αυτών των ηλικιών από την Pfizer βρίσκεται προ των πυλών … Δεν γίνεται ρισκάρεις  να ‘εκπαιδευτεί’ το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη. Κάτι τέτοιο ξεπερνά τα όρια της τρέλας. Αν το παιδί σου μετά νοσήσει σοβαρά, θα τρελαθείς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This